Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić prošli tjedan sastao se s Milenkom Avdalovićem, načelnikom općine Nevesinje, i Admirom Rahimićem, direktorom tvrtke VE Grebak koja je dobila koncesiju za gradnju vjetroelektrane Grebak snage 50 MW. Vrijednost projekta je oko pola milijarde kuna (130 milijuna KM).

"Naš je cilj bio pomoći investitoru doći u ovu fazu. Bilo je određenih zastoja, kao i nerazumijevanja prema ovom projektu, ali je to sada iza nas. Danas na sastanku smo čuli od investitora da će održati obećanje, a to je da pripremni radovi, odnosno uređenje lokacije, puteva, itd. krenu početkom listopada", rekao je ministar, dodajući kako će snaga VE Grebak primjetno utjecati na strukturu proizvedene energije u Republici Srpskoj, odnosno povećati energiju dobivenu iz obnovljivih izvora, javlja Ministarstvo energetike i rudarstva Republike Srpske

Admir Rahimić, predstavnik njemačkih investitora, nada se kako će vjetroelektrana biti priključena na elektroenergetsku mrežu do sredine 2022. godine.