HROTE otvorio poziv za obnovljivce koji će dobivati premiju

Autor: N.D. Objavljeno: 03.08.2020. 🕜 10:52 Lokacija: Zagreb

Fotonapon, male hidrice, bioplin i biomasa predmet su javnog poziva za zajamčeni otkup i premiju

Hrvatski operator tržišta električne energije d.o.o. je 29. srpnja objavio Javni poziv za prikupljanje ponuda s uvjetima za sudjelovanje na natječaju za dodjelu tržišne premije i zajamčene otkupne cijene za poticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije. 

Ovim pozivom želi se utvrditi interes zainteresiranih subjekata s ciljem sudjelovanja na javnom natječaju za dodjelu otkupne cijene i dodjelu tržišne premije u okviru raspoloživih kvota za poticanje proizvodnje električne energije iz OIE i visokoučinkovitu kogeneraciju, a sve sukladno Uredbi o kvotama koju je donijela još bivša Vlada. 

Predmet poziva je proizvodnja 72 MW fotonaponske elektrane, hidroelektrane te elektrane na bioplin i biomasu maksimalne instalirane snage 500 kW u sustavu zajamčene otkupne cijene. Ono što je posebno važno za drvnu industriju odnosi se na predviđenu kvotu od 16 MW za elektrane na biomasu, kao i za bioplinska postrojenja instalirane snage do 2 MW u sustavu tržišne premije. Javni natječaj će se raspisati po isteku roka iz Javnog poziva koji je otvoren dva mjeseca od dana njegove objave, odnosno od 29. srpnja 2020.

TAGOVI