Županija zagrebačka raspisala je natječaj za poticanje tnabave i postave fotonaponske elektrane na vlastitoj kući te za pokriće troškova nabave i ugradnje plinskih kondenzacijskih kotlova u vlastitoj kući. Korisnici sredstava su fizičke osobe vlasnici obiteljskih kuća na području Zagrebačke županije, s prebivalištem na adresi prijavljenog objekta, a maksimalno je moguće dobiti 50% potrebnog novca. 

Maksimalni iznos sredstava koji pojedini korisnik može ostvariti za ugradnju fotonaponskih sustava iznosi 50% prihvatljivih troškova, odnosno maksimalno do 20.000,00 kuna. Za ugradnju fotonaponskih sustava u proračunu Zagrebačke županije za 2019. godinu osigurano je ukupno 500.000,00 kuna, a pravo na korištenje sredstava ostvaruju prijavitelji s najvećim brojem bodova. 

Maksimalni iznos sredstava koji pojedini korisnik može ostvariti za ugradnju kondenzacijskih plinskih kotlova iznosi 50% prihvatljivih troškova, odnosno maksimalno do 15.000,00 kuna Za ugradnju kondenzacijskih plinskih kotlova u proračunu Zagrebačke županije za 2019. godinu osigurano je ukupno 500.000,00 kuna, a pravo na korištenje sredstava ostvaruju prijavitelji s najvećim brojem bodova. Izrada projektne dokumentacije na smatra se prihvatljivim troškom, ali PDV da. Više pročitajte OVDJE

Ovaj mjesec bit će raspisan i natječaj Fonda za zaštitu okoliša za OIE i energetsku učinkovitost u obiteljskim kućama, doznajemo neslužbeno, a prije raspisa korisnici će biti obaviješteni o uvjetima natječaja.