Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović i direktor tvrtke Sarajevogas Edis Baković početkom ovog mjeseca potpisali su Sporazum o subvencioniranju dijela cijene prirodnog plina za razdoblje od 1. studenog do 31. prosinca. 

Tim sporazumom je utvrđeno da će Kanton Sarajevo (Sarajevska županija) sudjelovati u subvencioniranju dijela nove cijene prirodnog plina za isporučenu količinu svim kupcima u KS-u spomenutom razdoblju. Za ostvarenje tog sporazuma, sredstva će osigurati Ministarstvo financija KS-a u skladu sa zaključkom Vlade KS-a od 18. studenog. 

Sporazum se ne odnosi na kupce - gospodarske subjekte ako ne ispunjavaju uvjete za dodjeljivanje pomoći male vrijednosti (de minimis) prema uredbi o uvjetima i postupku za dodjelu takve pomoći. 

"Takvom kupcu će se izdati račun za isporučeni plin prema važećoj cijeni, odnosno bez subvencije dijela cijene koja je predmet ovog sporazuma", objavljeno je na stranicama Sarajevogasa.