Plinovod prema Prijepolju u veljači

Autor: B.O. Objavljeno: 26.11.2021. 🕜 13:06 Lokacija: Beograd (Srbija)

Vrijednost ulaganja je 40 milijuna eura

Radovi na plinovodu prema Prijepolju će, prema očekivanjima, početi koncem veljače iduće godine, izjavila je ovaj tjedan potpredsjednica Vlade Srbije i ministrica rudarstva i energetike Zorana Mihajlović u Skupštini Srbije.

"U Vladi smo prije više od mjesec dana usvojili izvještaj o tome i očekujemo da radovi na plinovodu prema Prijepolju, koji će biti dug 80 kilometara, počnu krajem veljače. Riječ je o ulaganju od 40 milijuna eura te će, prema procjenama, radovi završiti za godinu dana od tada, ali svakako tijekom 2023.", rekla je ona. 

Također, javlja Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije, ona je napomenula da je potrebno nekoliko godina kako bi se unaprijedila visokonaponska i distribucijska mreža, za što je izdvojeno dovoljno sredstava. 

"U planu je stvaranje jednakih uvjeta u cijeloj zemlji kada je riječ o napajanju električnom energijom jer problem se ne javlja samo na jugozapadu države. Osigurali smo novac te ćemo u naredne dvije, tri godine ulagati u distribucijsku mrežu“, rekla je ona.

TAGOVI