Hrvatsko novinarsko društvo i HEP Opskba raspisali su ovogodišnji natječaj za dodjelu nagrade 'Velebitska degenija' za najbolji novinarski rad o zaštiti okoliša.

Ukupno četiri nagrade dobit će novinari i fotoreporteri za najbolje autorske radove i fotografiju o zaštiti okoliša koje su objavljene u razdoblju 1.3.2019. - 29.2.2020. godine u sljedećim kategorijama:
• tisak i internet
• radio
• televizija
• fotografija.

Svaka nagrada sastoji se od novčanog dijela (10 000 kuna), plakete i diplome, a dodjeljuje se u prigodi Dana planeta Zemlje 22. travnja.

Pravo predlaganja kandidata za nagradu imaju redakcije, ogranci i zborovi HND-a, pojedinci i ustanove koje se bave zaštitom okoliša. Prijedlozi se dostavljaju na adresu HND-a, Zagreb Perkovčeva 2 s naznakom 'za Natječaj o zaštiti okoliša - Velebitska degenija', a rok za zaprimanje je 31.3.2020. godine. Uz obrazloženu kandidaturu, predlagači trebaju priložiti kopiju teksta, CD ili DVD sa snimljenim i objavljenim radijskim i televizijskim prilozima i emisijama ili fotografiju s naznakom gdje i kada su objavljeni i to s najviše tri priloga po autoru.

Valja se podsjetiti, jedan od dobitnika nagrade za prošlu godinu je poznati novinar Željko Bukša i to za članak pod nazivom 'Što manje emisija, troškovi su niži' koji je objavljen u broju našeg časopisa EGE 4/2018.