Naš novinar Željko Bukša dobitnik je Velebitske degenije za 2018.

Autor: N.D. Objavljeno: 22.05.2019. 🕜 15:01 Lokacija: Zagreb

Nagrađeni rad objavljen u časopisu EGE - jedinom časopisu u Hrvatskoj posvećenom energetici

U Novinarskom domu svečano je dodijeljena Velebitska degenija, nagrada za najbolji novinarski rad s područja zaštite okoliša i prirode u pisanom, radijskom i televizijskom novinarstvu te novinskoj fotografiji u 2018. godini. U kategoriji radova objavljenih u tisku i na internetu dobitnik novčane nagrade i plakete Velebitske degenije za 2018. godinu je Željko Bukša za tekst „Što manje emisija troškovi su niži“, objavljen u stručnom časopisu EGE 4/2018. koji izdaje vlasnik našeg portala, tvrtka Energetika marketing, a mjesečno se pretplatom distribuira na 2.500 adresa. EGE je jedini tehnološko-znanstveno-popularni časopis u Hrvatskoj posvećen energetici i zaštiti okoliša.

Televizija

Dobitnica nagrade u kategoriji televizijskih radova je Jagoda Bastalić za seriju reportaža o nepropisnom odlaganju otpadnog grita u Zatonu Obrovačkom, emitiranih u HRT-ovoj emisiji Labirint. Goran Šafarek dobitnik je nagrade u kategoriji fotografija-reportaža za seriju fotografija rijeke Drave u reportaži „Drava, rijeka na prekretnici“ objavljenu u časopisu Meridijani. 

I radio...

U kategoriji radijskih priloga za reportažu o onečišćenju mazutom luke Bršica u Raškom zaljevu, dobitnica nagrade je Mirjana Žugec Pavičić s Hrvatskog radija. Godišnju nagradu za najbolje novinarske radove u zaštiti okoliša „Velebitska degenija“, pokrenuli su 1998. godine Zbor novinara za okoliš Hrvatskog novinarskog društva i tvrtka APO, koju je 2016. godine naslijedila druga članica HEP grupe - HEP Opskrba.

TAGOVI