Kompanija Huawei usmjerena je, među ostalim, na razvoj rješenja koja korištenjem naprednih tehnologija mogu pomoći u povećanju kvalitete života, ali i velikim izazovima s kojima se čovječanstvo suočava. Tako, primjerice, koristi umjetnu inteligenciju kako bi zaštitila prašume, javlja agencija 404. 

Naime, u suradnji s neprofitnom organizacijom Rainforest Connect, Huawei je razvio posebnu 'osluškujuću' tehnologiju koja pomaže utvrditi i zaustaviti ilegalnu sječu šuma u Južnoj Americi te očuvati neke od najugroženijih životinjskih vrsta. 


Računalstvo u oblaku

S obzirom na to da su zvukovi prašuma previše složeni kako bi ih ljudi mogli protumačiti, Huawei i Rainforest Connect upotrijebili su Huawei pametne telefone kako bi dvije godine prikupljali zvukove prašume te ih potom prenijeli u računalni oblak. 

Koristeći Huaweijevu uslugu velikih podataka i umjetnu inteligenciju, zvukovi su se mogli analizirati u stvarnom vremenu, što znači da su se lokalni rendžeri mogli upozoriti na prijeteće zvukove, poput motornih pila ili kamiona, što im je omogućilo brzu reakciju.