Europska komisija danas je najavila ulaganje u iznosu od 101,2 milijuna eura za najnovije projekte u okviru programa za okoliš i klimatsku politiku LIFE. 

Tim će se sredstvima poduprijeti 10 velikih projekata u području okoliša i klime u devet država članica i tako pomoći Europi u prijelazu na održivo gospodarstvo i klimatsku neutralnost. Riječ je o projektima na Cipru te u Estoniji, Francuskoj, Grčkoj, Irskoj, Latviji, Slovačkoj, Češkoj i Španjolskoj. 


Drugi izvori financiranja

"Europskim zelenim planom želi se povećati kvaliteta života i blagostanje naših građana, uz istodobnu zaštitu prirode i klime. Projekti u okviru programa LIFE već niz godina imaju važnu ulogu i velik utjecaj u stvarnom životu. Današnjim ulaganjem u iznosu od 100 milijuna eura pridonijet ćemo očuvanju dragocjenih prirodnih staništa, očuvanju čistoće zraka i smanjenju onečišćenja mnogih jezera i rijeka u Europi", izjavio je izvršni potpredsjednik Europske komisije Frans Timmermans

Ulaganjima u okviru programa LIFE trebalo bi se mobilizirati više od 6,5 milijardi eura dodatnih sredstava jer države članice mogu iskoristiti i druge izvore financiranja EU-a, uključujući poljoprivredne, regionalne i strukturne fondove, Obzor 2020. te nacionalne fondove i ulaganja privatnog sektora.