Zamah energetske obnove u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Autor: B.O. Objavljeno: 23.09.2019. 🕜 09:03 Lokacija: Bjelovar

Novo ruho Opće bolnice i Stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija druga je u Hrvatskoj po povlačenju sredstava za energetsku obnovu iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Riječ je o 50 projekata energetske obnove školskih zgrada i zdravstvenih ustanova ukupne vrijednosti 200-tinjak milijuna kuna, javlja, među ostalim, Bjelovarsko-bilogorska županija

I dok su neki od tih projekata već završeni, na drugima su radovi u tijeku, a neke od njih energetska obnova tek očekuje. 


Dizanje standarda

Uspješna suradnja s FZOEU-om nastavljena je i na trenutačno najvrjednijem projektu na području Bjelovara- energetskoj obnovi Opće bolnice Bjelovar i Stomatologije. Riječ je o investiciji vrijednoj 6,5 milijuna kuna. 

"Kada govorimo o županijskim projektima, oko 300 milijuna kuna ulaganja će biti na području Bjelovara. Jedan od niza projekata vezanih uz zdravstvo je i obnova zgrade kako Opće bolnice tako i Stomatologije. Značajan je to projekt za sve one koji ovdje žive i rade, podići će se standard u zdravstvu, a imat ćemo i energetsku uštedu od najmanje 60 posto", istaknuo je prilikom obilaska radova župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs.

TAGOVI