60 godina Inina istraživanja i proizvodnje nafte i plina

Autor: A.H. Objavljeno: 06.12.2012. 🕜 08:02 Lokacija: Zagreb

Kroz proteklih 60 godina oko 22 000 zaposlenika radilo je u današnjem Ininom Segmentu istraživanja i proizvodnje nafte i plina

U Ininoj poslovnoj zgradi u Šubićevoj ulici, u nazočnosti oko 200 sudionika, 4. prosinca svečano je obilježen veliki jubilej hrvatskog naftnog gospodarstva, 60. godina Inina istraživanja i proizvodnje nafte i plina te Dan rudara. „Obilježavamo 60 godina organizirane djelatnosti istraživanja i proizvodnje nafte i plina unutar naše kompanije, šest dugih desetljeća od kako u Republici Hrvatskoj postoji tradicija sustavnog i profesionalnog bavljenja ovom djelatnošću. To je veliki jubilej ne samo za nas koji smo bili i koji smo i danas neposredno uključeni u ovu djelatnost, ne samo za kompaniju u kojoj danas radimo, već i za hrvatsko gospodarstvo u cjelini“. U nastavku obraćanja podsjetio je na najznačajnije događaje, one koji su obilježili proteklih šest desetljeća, bili profesionalni uspjeh Ininih stručnjaka te predstavljali prekretnicu u razvoju kompanije", rekao je Inin izvršni direktor za istraživanje i proizvodnju nafte i plina Želimir Šikonja. Zaključno je izrazio uvjerenje kako će se rast i razvoj kompanije u segmentu istraživanja i proizvodnje nastaviti i u budućnosti.
„Iskustvo i znanje koje smo stekli u ovih 60 godina i mladenačka poletnost mladih stručnjaka različitih profila najveća su garancija da ćemo ostvariti naše ciljeve i da će naša rudarska budućnost biti još i svijetlija”. Predsjednik Uprave Ine Zoltán Áldott osvrnuo se na godinu na isteku, istaknuvši kako će ova godina biti godina za pamćenje za generacije koje dolaze.
"Prije tri godine naporima naših inženjera, geologa i ostalog tehničkog osoblja, istraživanje u kontinentalnoj Hrvatskoj ponovno je pokrenuto, temeljeći se na novim metodama i interpretacijama. A sistematični rad već je dao prve sjajne rezultate, s tri značajna otkrića do sad, te nadajmo se i drugima“, rekao je Áldott.
Istaknuto je kako je kroz proteklih 60 godina oko 22 000 zaposlenika radilo u današnjem Ininu Segmentu istraživanja i proizvodnje nafte i plina i tvrtkama koje su nekada bile u njegovu sastavu. Također, INA je i ove godine podržala održavanje Skoka preko kože, tradicionalne manifestacije koja simbolizira ulazak studenata Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta u časni rudarski stalež, priopćeno je iz Ine.

TAGOVI