Digitalizacija ne ide lako

Autor: B.L. Objavljeno: 21.02.2024. 🕜 11:02 Lokacija: Beograd (Srbija)
  • Zastava na zgradi sjedišta EPS-a u središtu Beograda (foto: BL, listopad 2019.)

• EPS, zgrade
    Izvor: B.L.

Ponovno rade blagajne za plaćanje EPS-ovih računa za električnu energiju

Račune za električnu energiju građani Srbije mogu i dalje podmirivati i na blagajnama EPS-a koje ponovno rade, izjavio je v.d. generalnog direktora EPS-a Dušan Živković. Ipak, plaćanje računa za električnu energiju na blagajnama EPS-a koristi nešto manje od 20% potrošača, a očekuje se kako će se ubuduće taj udio smanjivati. Primjerice, u kratkom vremenu je više od 340 000 potrošača prepoznalo prednosti portala 'Uvid u račun', na kojem se dobiva podroban uvid u potrošnju, račune i plaćanja i na kojem se vrlo jednostavno može podmiriti račun za potrošenu električnu energiju, odmah nakon što je formirano mjesečno zaduženje.

Uz to, u tijeku su završna ispitivanja mobilne aplikacije koja će uskoro biti dostupna potrošačima EPS-a, najavio je čelnik srpke elektroenergetske tvrtke. Pri tome je također podsjetio da je svima na raspolaganju mogućnost zamjene papirnatog računa elektroničkim uz popust od 50 RSD (0,43 eura) po računu.

Svaki mjesec EPS tiska čak 3,4 milijuna računa, za čime u vrijeme digitalizacije uistinu nema potrebe. Stoga bi zamjena papirnatih računa elektroničkima bi značilo i značajan doprinos zaštiti okoliša u Srbiji, izvijestio je EPS.

TAGOVI