Kako vatrogasne aparate i boce za disanje uvesti u Registar?

Autor: B.L. Objavljeno: 23.02.2021. 🕜 09:35 Lokacija: Zagreb

Objavljen je još jedan dodatak Tehničkim uputama za opremu pod tlakom

Na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja obajvljen je važan dokument za sve koji se bave opremom pod tlakom, a osobito vatrogasnim aparatima i bocama za disanje i ronjenje. Riječ je o Dodatku 6. Tehničkim uputama i preporukama  za provođenje aktivnosti periodičkih pregleda i ispitivanja opreme pod tlakom prema Pravilniku o pregledima i ispitivanju opreme pod tlakom (Narodne novine, broj 75/2020)

U spomenutim Tehničkim uputama svi kojima je oprema pod tlakom (tj. razni spremnici, cjevovodi, dijelovi postrojenja i sl.) dio svakodnevnog posla mogu pronaći rješenja za probleme iz prakse, a koji proizlaze iz primjene zakona i propisa koji pokrivaju to područje. Pripremila ih je skupina stručnjaka okupljena u Hrvatskoj sekciji za opremu pod tlakom.

U tom je Dodatku, podnaslovljenom 'Tehnička uputa za uvođenje boca za vatrogasne aparate, disanje i ronjenje u Registar opreme pod tlakom' ukratko opisan postupak uvođenja boca za vatrogasne aparate i boca za disanje i ronjenje u Registar opreme pod tlakom. Osim samog teksta postupka, u Dodatku se mogu pronaći i dvije ilustracije: primjer Evidencijskog lista za boce za disanje/ronjenje i za vatrogasne aparate i dijagram toka za dodjelu evidencijskog broja.

TAGOVI