Končar bilježi rast prihoda

Autor: B.O. Objavljeno: 30.10.2020. 🕜 15:31 Lokacija: Zagreb

Stabilnom bilancom i, među ostalim, niskom razinom zaduženosti do lakšeg suočavanja s krizom

Unatoč zahtjevnim okolnostima u kojima su se odvijale poslovne aktivnosti, Grupa Končar je u prvih devet mjeseci ostvarila ukupne prihode u iznosu od gotovo 2,2 milijarde kuna, što je 12,9 posto više u odnosu na ostvarenje istog razdoblja u prethodnoj godini. 

Prihodi od prodaje proizvoda i usluga, koji čine 94,4 posto ukupnih prihoda, iznose nešto više od dvije milijarde kuna te su veći su 12,7 posto. Na prodaju u izvozu odnosi se 66 posto prihoda od prodaje, priopćeno je iz Končara.

 

Planirani prihodi 

Ugovoreno je novih poslova u iznosu nešto većem od 2,2 milijarde kuna, od čega 70 posto na inozemnim tržištima. Ugovoreni poslovi u ovoj i oni ugovoreni u ranijim godinama za realizaciju u 2020., dostatni su za ostvarenje planiranih prihoda od prodaje proizvoda i usluga u ovoj godini. 

Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 120,2 milijuna kuna i za 43,7 posto ili 36,6 milijuna kuna je veća od ostvarenja u istom razdoblju lani, navodi se u izvješću o poslovanju. EBITDA marža iznosi 5,9 posto (u istom razdoblju 2019. iznosila je 4,6 posto).  

"Prioriteti Grupe Končar u razdoblju pred nama ponajprije su zaštita zdravlja i sigurnost zaposlenika te poslovnih partnera, uz nastavak održivog poslovanja. Osigurana likvidnost, stabilna bilanca, niska razina zaduženosti te dobra ugovorenost za naredno razdoblje zasigurno će olakšati suočavanje s daljnjim posljedicama krize", ističu iz Končara.

TAGOVI