MOL preuzeo Agipove crpke u Češkoj, Slovačkoj i Rumunjskoj

Autor: A.H. Objavljeno: 07.05.2014. 🕜 11:55 Lokacija: Budimpešta (Mađarska)

MOL širi maloprodajnu mrežu za 208 benzinskih postaja, na gotovo 2000, u ukupno 11 zemalja

MOL je od talijanskog Enija kupio maloprodajnu mrežu Agip u Češkoj, Slovačkoj i Rumunjskoj. Kako se ističe u priopćenju mađarske kompanije, tom će akvizicijom MOL proširiti maloprodajnu mrežu za 208 benzinskih postaja, na gotovo 2000, u ukupno 11 zemalja. Nije navedena vrijednost akvizicije, a nisu precizirani ni 'određeni uvjeti' za zaključenje sporazuma, uz napomenu da između ostalog uključuju pribavljanje potrebnih dozvola nadležnih tijela za zaštitu tržišnog natjecanja. "Akvizicija predstavlja prekretnicu u našoj strategiji rasta u segmentu maloprodaje u regiji srednje i istočne Europe", tvrdi Lars Hoeglund, viši potpredsjednik uprave iz MOL-ova odjela maloprodaje. 
Kako se navodi u priopćenju, u Češkoj će MOL postati vlasnik 125 novih benzinskih postaja, uz Slovnaftovih 24 i PAP Oilovih 125, čime će njegov tržišni udio premašiti 10%. U Slovačkoj, MOL kupuje 41 novu postaju, pa će ih ukupno imati 253. U Rumunjskoj se njegova maloprodajna mreža širi za 42 postaje, na ukupno 189. 
U priopćenju se navodi kako paket obuhvaća i poslovanje s veleprodajom. MOL će kupiti i Enijev udio u Češkoj Rafinerski (CRC), čiji većinski vlasnik.

TAGOVI