Odbijena predstečajna nagodba Dalekovoda!

Autor: B.L. Objavljeno: 17.09.2013. 🕜 11:38 Lokacija: Zagreb

Trgovački sud u Zagrebu odbio je zahtjev za predstečajnom nagodbom Dalekovoda

Dalekovod je, koristeći servis OTS HINA-e, izvijestio da je Trgovački sud u Zagrebu odbio njegov prijedlog za sklapanje predstečajne nagodbe. Kako se ističe, Trgovački sud je dostavio Rješenje kojim se odbija prijedlog tvrtke. za sklapanje predstečajne nagodbe od 26.42013. koji je ispravljen 19.7.2013. godine. Istodobno, Zagrebačka burza je zaustavila trgovanje Dalekovodovim dionicama.
Uz to, tvrtka je izvijestila i da je održana sjednica njezinog Nadzornog odbora na kojoj je prihvaćena ostavka dosadašnjeg predsjednika Uprave, gosp. Matjaža GORJUPA, ali i imenovan novi predsjednik Uprave. Kako se ističe, radi se o gosp. Goranu BRAJDIĆU, koji je do sada bio član Uprave za financije. Uz to, ima bogato financijsko iskustvo, a prije dolaska u Dalekovod radio je i u Agrokoru, Zagrebačkoj banci, Privrednoj banci i Hrvatskom Telekomu.
Isto tako, vezano uz spomenutu odluku Trgovačkog suda, Uprava tvrtke naglašava da intenzivno razmatra sve pravne mogućnosti te će postupiti u najboljem interesu tvrtke, uvažavajući i štiteći interese radnika, vjerovnika, dioničara, ali i šire zajednice. Pri tome se naglašava da je tvrtka i dalje jedan od najvažnijih hrvatskih izvoznika, s dugom tradicijom poslovanja i snažnom pozicijom na međunarodnom tržištu. Zbog toga tvrtka, unatoč trenutačnim poteškoćama, i dalje ima povjerenje velikih investitora pa se s nekima od njih upravo vode pregovori oko sklapanja novih poslova u području energetike.

TAGOVI