RWE želi 10% hrvatskog tržišta električne energije

Autor: N.D. Objavljeno: 07.06.2013. 🕜 13:55 Lokacija: Zagreb

RWE Energija sada drži 0,5% hrvatskog tržišta, a cilj im je 10% tržišta

RWE Hrvatska d.o.o., podružnica njemačke RWE Grupe, dovršila je postupak preuzimanja tvrtke Energija 2 Sustavi d.o.o., koja je nakon početka rada 2012. ostvarila uspješan rast kao dobavljač električne energije na hrvatskom tržištu. RWE Hrvatska postao je stopostotni vlasnik tvrtke Energija 2 Sustavi, čime je nastala snažna platforma za ponudu električne energije na hrvatskom tržištu, u koju dosadašnji vlasnik unosi poznavanje tržišta, a RWE Grupa dugogodišnje iskustvo pouzdanog partnera u europskom energetskom poslovanju. Energija 2 Sustavi osnovana je 2009. godine, a lani je ostvarila 2,23 milijuna kuna prihoda i oko 400.000 kuna dobiti. Ta tvrtka promijenit će ime u RWE Energija i električnu energiju nuditi kućanstvima i gospodarskim subjektima. RWE je najavio da u tri godine planira osvojiti 10 posto hrvatskog tržišta opskrbe električnom energijom na kojem danas imaju 0,5 posto i oko 500 kupaca među kojima su gradovi, škole i fakulteti. 
 "RWE ovim potvrđuje uspješnu dugoročnu suradnju s Hrvatskom, a njenim građanima želi omogućiti iste pogodnosti u opskrbi električnom energijom kakve se već nude 16 milijuna naših kupaca u drugim europskim zemljama. Akvizicija Energije 2 savršeno se uklapa u našu strategiju da na novim tržištima ostvarujemo organski rast, uz ograničena ulaganja – izjavio je Karl Kraus, glavni izvršni direktor RWE Hrvatska. "Maksimalno ćemo se truditi da potrošačima u Hrvatskoj ponudimo energiju po nižoj cijeni, uz sigurnost koju donosi pozicija međunarodne kompanije te uslugu koja vodi brigu o svojim kupcima" rekao je Miroslav Kulla, glavni operativni direktor RWE Hrvatska. 
"RWE je poznata i renomirana kompanija u energetskom sektoru. Vrlo rano shvatili smo kako se trebamo povezati s tako snažnim strateškim partnerom, koji je zahvaljujući vlastitim proizvodnim kapacitetima i prodajnim kanalima u stanju osigurati stabilnu i sigurnu isporuku, što će nam pomoći u osvajanju znatnog tržišnog udjela – ocijenio je Zoran Miliša, direktor Energije 2, dok je Ralf Blomberg, glavni financijski direktor RWE Hrvatska, istaknuo pouzdanost RWE-a. "Grupa je dugogodišnji partner hrvatske energetike – prvi smo došli ovamo odmah nakon rata i 1996. počeli s gradnjom i upravljanjem TE Plomin, kao jednim od temeljnih oslonaca hrvatskog energetskog sustava, a pouzdan smo partner u izgradnji i upravljanju pročistačem Zagrebačkih otpadnih voda (ZOV)" kazao je Blomberg.

TAGOVI