Što to Crodux nudi za Dioki?

Autor: B.L. Objavljeno: 11.03.2013. 🕜 16:52 Lokacija: Zagreb

Predviđa se pokretanje proizvodnje u Diokiju i DINA Petrokemiji u što kraćem roku

Dioki je, koristeći servis OTS HINA-e, izvijestio da je uprava tvrtke zaprimila prijedlog strateškog investitora, tvrtke Crodux plin o mogućem sudjelovanjem u financijskom i operativnom restrukturiranju Diokija i DINA Petrokemije. Kako se ističe, predviđeno restrukturiranje odvijalo bi se u sklopu postupka predstečajne nagodbe i njome bi Crodux plin stekao većinski udio u tako restrukturiranim tvrtkama. Prijedlogom restrukturiranja predviđeno je pokretanje proizvodnje i u Diokiju i u DINA Petrokemiji u što kraćem roku, za što bi Crodux plin kao strateški investitor osigurao potrebna sredstva, osiguranje radnih mjesta i razvoj novih projekata, što će omogućiti novo zapošljavanje. U skladu s time, Dioki će o tom konceptu obavijestiti ključne vjerovnike, provesti odgovarajuće korake vezane uz postupke predstečajne nagodbe koji su u tijeku i investicijsku javnost, sukladno zakonskim obvezama i dobroj poslovnoj praksi, pravovremen, obavijestiti o aktivnostima od materijalne važnosti za tvrtku.
Iz Crodux plina poručuju da su se u svojem planu vodili zakonskim kriterijima: pretvaranjem potraživanja dijela vjerovnika u vlasnički udio, korištenjem zakonskih okvira za otpis ili diskont potraživanja te preuzimanjem otplate dijela duga na osnovi kratkoročnog i dugoročnog opterećenja. Dakle, neki od suvlasnika tih dviju tvrtki trebali bi postati i INA i HEP s obzirom na to da su veliki vjerovnici Diokija, čija predstečajna nagodba je povezana s onom DINA Petrokemije.
Isto tako, povjerenik predstečajne nagodbe Mladen JANIŠKA je 'Novom listu' rekao da Crodux plinovu ponudu nije vidio, ali da su u svakom slučaju vjerovnici ti koji se moraju dogovoriti o prihvatljivosti njezinog sadržaja i odlučiti je li im ona prihvatljiva ili nije.

TAGOVI