Zagreb je dobio prvu 5G pametnu klupu

Autor: B.O. Objavljeno: 29.11.2019. 🕜 12:56 Lokacija: Zagreb

Klupa ima solarno napajanje te može napuniti i električni bicikl

Zahvaljujući suradnji Hrvatskog Telekoma s tvrtkom Include, danas je ispred sjedišta HT-a u Zagrebu predstavljena prva 5G pametna klupa. Riječ je o jednoj od najnaprednijih pametnih klupa na tržištu, Monna City, kojom tvrtka iz Solina trenutačno osvaja svjetska tržišta. 

Prva 5G pametna klupa građanima omogućuje besplatno spajanje na internet putem 5G tehnologije Hrvatskog Telekoma pružajući im tako priliku isprobati sve prednosti mreže nove generacije. 

Osim solarnog napajanja i noćne rasvjete, ovu pametnu klupu odlikuju mnoge dodatne mogućnosti kao što su punjenje električnih bicikla, nadzor javnih površina putem naprednih kamera i digitalno oglašavanje na LCD zaslonu, priopćeno je iz HT-a.


Napredne digitalne usluge 

"Iznimno smo sretni što smo svoj proizvod nadogradili 5G tehnologijom koja će za nekoliko godina biti novi standard povezivosti diljem svijeta. Ugradnja 5G tehnologije će našoj pametnoj klupi dati dodatnu prednost na globalnom tržištu, a sretan sam što će sve napredne funkcionalnosti klupe prvi u svijetu moći isprobati upravo naši sugrađani", izjavio je Ivan Mrvoš, osnivač i direktor tvrtke Include. 

"U Hrvatskom Telekomu ulogu u društvu vidimo vrlo jasno. Želimo sve građane povezati s prilikama koje nam donosi nova napredna tehnologija kako bi svi živjeli bolje već danas, a hrvatskim tvrtkama omogućiti da predvode u razvoju naprednih digitalnih usluga diljem svijeta", istaknuo je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

TAGOVI