Siemens izdvaja operativnu jedinicu Gas and Power

Autor: B.O. Objavljeno: 03.12.2019. 🕜 09:26 Lokacija: Zagreb

U Hrvatskoj je taj proces završen koncem studenoga

Siemensova operativna jedinica Gas and Power (GP), koja se sastoji od poslovanja društva naftom i plinom, konvencionalnog stvaranja energije, prijenosa energije i povezanih usluga, dobit će potpunu neovisnost i poduzetničku slobodu izdvajanjem iz Siemens AG-a i naknadnim javnim uvrštenjem na burzu. 

Osim toga, Siemens AG će GP-u pripojiti svoj većinski udio (59%) Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) kako bi dodavanjem obnovljivih izvora energije upotpunio svoj energetski portfelj. 

Složenost procesa 

"Taj će potez stvoriti snažno društvo koje raspolaže cjelovitim jedinstvenim i integriranim portfeljem vezanim za energetiku – riječ je o društvu koje obuhvaća cjeloviti segment energetskoga tržišta kao nijedno društvo do sada", objasnio je Joe Kaeser, predsjednik Uprave Siemensa AG. 

Izdvajanje jedinice Gas and Power unutar cijele Siemens grupe je proces koji će zbog svoje složenosti trajati nekoliko mjeseci i bit će završen u svijetu krajem ožujka 2020. godine, priopćeno je iz Siemensa.  

U Hrvatskoj je taj proces završen 29. studenoga 2019. godine. U procesu izdvajanja, novo društvo Siemens Gas and Power u Hrvatskoj zadržao je sve zaposlenike koji su dio GP poslovanja.

TAGOVI