Zbog korone odgođeno istražno bušenje u Jadranu

Autor: N.D. Objavljeno: 03.08.2020. 🕜 11:20 Lokacija: Podgodica (Crna Gora)

Epidemija korone pokvarila je planove Crne Gore

Prvo istražno bušenje koje treba pokazati da li ima nafte i plina u crnogorskom podmorju, a koje je bilo planirano za ovo ljeto, odloženo je za 2021. godinu zbog pandemije korona virusa, rečeno je u Upravi za ugljikovodike Crne Gore

 Prema trenutnim procjenama Uprave, očekuje se da taj posao počne u prvom kvartalu naredne godine, odnosno od siječnja do kraja ožujka. Crna Gora je do sada zaključila dva ugovora o koncesiji za istraživanje i proizvodnju nafte i plina - prvi s konzorcijem Eni/ Novatek 2016. godine, a drugi s grčkom kompanijom Energean godinu kasnije. 

Iz uprave za podgoričke Vijesti navode da je prvo istražno bušenje odloženo zbog operativnih teškoća nastalih zbog epidemiološke situacije, kao što su zatvaranje granica i nemogućnost dolaska radnika u Crnu Goru. Dodaju da je se, iako u izmijenjenim okolnostima, u toj zemlji neometano obavlja veliki broj aktivnosti u vezi s istraživanjem nafte i plina. 

 Navode i da je u Luci Bar formirana logistička baza gdje se već doprema materijal koji će biti korišten za istražno bušenje.

TAGOVI