Sto godina vrhunskih rješenja u klimatizaciji!

Autor: B.L. Objavljeno: 27.06.2013. 🕜 10:39 Lokacija:

Poznati američki proizvođač opreme za klimatizaciju Trane ove godine slavi stoti rođendan! To je također i 100. obljetnica vrhunskih rješenja u tehnici grijanja, ventilacije i klimatizacije, ali i priča o visokotehnološkim inovacijama kojima je cijelo to vrijeme stvarano bolje, zdravije, ugodnije i produktivnije okruženje u zatvorenim prostorima.

Punih stotinu godina, koliko je proteklo od osnivanja poznatog američkog proizvođača opreme za klimatizaciju Trane do danas, ujedno je i priča o neprekinutoj kvaliteti, inovacijama, ustrajnosti i znanju.

Prošlost

Trane je osnovan 1913. godine kao obiteljska tvrtka koju su vodili otac i sin, James i Reuben TRANE. No, povijest prepuna inovacija zapravo je započela 12 godina kasnije, točnije 1925, kada je Reuben Trane izumio radijatorski konvektor, proizvod koji je utabao put budućem tržišnom uspjehu.
Sljedeći važan korak u povijesti tvrtke dogodio se 1938. godine, kada je razvijen prvi turbovakuumski kompresor poznat pod nazivom Turbovac, čime je tvrtka postala pionir u novom području primjene sustava klimatizacije, a to je klimatizacija manjih zgrada.
Kada je 1978. godine preuzeta tvrtka Sentinel Electronics, Trane je učinio još jedan značajan iskorak: u područje automatizacije zgrada i sustava regulacije. Time je istodobno postao prva tvrtka na svijetu koja je ponudila integrirano upravljanje svim svojim proizvodima.
Još jedna važna godina u povijesti tvrtke bila je 1982, kada je preuzeto dotadašnje Poslovno područje centralne klimatizacije goleme američke industrijske skupine General Electric. Time je Trane izbio na svjetski vrh u području komercijalnih sustava klimatizacije.


Ilustracija1 - Iz vizije svojih osnivača, oca i sina Trane, nastala je globalna korporacija...

Ilustracija 2 - ...a prvi iskorak na 'veliku scenu' bio je izum radijatorskog konvektora 1925. godine...

Sadašnjost

Danas je Trane jedan od ključnih dijelova skupine Ingersoll Rand i sa svojim inovativnim proizvodima, sustavima i uslugama vodeći je na svijetu po energetski učinkovitim sustavima grijanja, ventilacije i klimatizacije uz zgradama stambene i poslovne namjene.
U skladu s time, tvrtka svojim korisnicima omogućava stvoriti zgrade koje su ugodnije za življenje pa u više od 50 zemalja svijeta u kojima posluje nudi rješenja za stambene, zdravstvene, obrazovne i poslovne zgrade, trgovačke centre, industrijske objekte i računalne centre. Pri tome u svakom o tih objekata omogućava stvoriti udobno, učinkovito i produktivno okruženje kojem se izravno utječe na kvalitetu života, bez obzira na to radi li se o prostoru u kojemu se živi, radi, zabavlja, liječi ili se pak boravi samo kraće vrijeme.
Još od samih početaka, za Trane se smatralo da usmjerava industriju. Tome se ne treba mnogo čuditi jer svi zaposlenici tvrtke raspolažu znanjem i iskustvom koje nema nijedan drugi proizvođač. Uz to, ne treba zaboraviti ni strast kojima pristupaju razvoju, proizvodnji i prodaji proizvoda, odnosno pružanju usluga kako bi zadovoljili potrebe kupaca i poboljšali njihov boravak u zatvorenim prostorima. Naime, u tvrtki se s pravom smatra da, ako je zgrada kvalitetna, onda će kvalitetni biti i životi svih koji u njoj borave.


Ilustracija 3 - ...nakon čega su uslijedile brojne nove inovacije (sve do danas),
pri čemu je jedna bila i legendarni Turbovac koji je klimatizaciju usmjerio na nove puteve

Budućnost

Baš kao i u svih proteklih 100 godina, Trane će i dalje određivati smjernice u zgradarstvu pružajući kvalitetu, inovativnost, ustrajnost i znanje kako bi svojim kupcima, odnosno korisnicima omogućio veću udobnost, učinkovitost i produktivnost.
Isto tako, tvrtka će nastaviti određivati budućnost za generacije koje dolaze i to ponajprije zahvaljujući inovacijama koje zgrade čine boljima za življenje, bez obzira na to radi li se o novim, energetski učinkovitijim rješenjima i sustavima ili o uslugama za upravljanje potrošnjom energije ili pak o primjeni bogatog iskustva kako bi se osiguralo učinkovito održavanje i ostvarile mjere za smanjenje potrošnje energije.
Konačno, tvrtka i svi njezini djelatnici su svih ovih godina bili ustrajni na pronalaženju novih, pionirskih puteva za poboljšavanje stanja zgrada, a time i života u njima, a to će i dalje činiti bolje od bilo koga drugoga na svijetu!

Više o programu opreme za klimatizaciju Trane na hrvatskom tržištu (i šire!) može se pronaći na stranici: www.termo-servis.hr.

TAGOVI