Florian Grupa će graditi pogon za proizvodnju peleta

Autor: N.D. Objavljeno: 16.05.2019. 🕜 15:24 Lokacija: Zagreb

Pogon će se graditi u sklopu tvrtke DI Novoselec

Podružnica talijanske Florian grupe dobila je kredita u iznosu od 10 milijuna eura koji je EBRD zajedno sa Fondom za kapitalna ulaganja u mala i srednja poduzeća (ENEF) odobrio tvrtki Lipovljani Lignum d.o.o., podružnici talijanske Florian Grupe, vodećeg europskog proizvođača masivnih ploča. 

Sredstva iz EBRD-ovog i ENEF-ovog kredita koristiti će se za financiranje izgradnje pogona za proizvodnju peleta koji će kao sirovinu koristiti drvne ostatke. Proizvodni pogon će se izgraditi u sklopu tvrtke DI Novoselec, podružnice tvrtke Lipovljani Lignum. Financiranje također podržava strategiju Grupe u daljnjem širenju na području proizvodnje s dodanom vrijednošću - kao što su podovi - i daljnju ekspanziju u Hrvatskoj. 

Poticaj poslovanju

 Elvio i Stefano Florian izjavili su: „Ova transakcija daje poticaj našem poslovanju u Hrvatskoj, te nam omogućuje smanjenje proizvodnog otpada i puno iskorištavanje sirovine u procesu prerade drva. Ponosni smo što je EBRD prepoznao našu posvećenost održivosti i boljoj iskoristivosti materijala te osigurao financiranje našeg projekta koji poštuje drvo kao temeljni resurs u životu čovjeka“. 

Tvrtka u Hrvatskoj trenutno zapošljava 820 ljudi na 5 proizvodnih lokacija te bilježi najjači rast u zemlji. Grupa se bavi cijelim drvoprerađivačkim proizvodnim lancem od primarne prerade i pilane do proizvodnje širokog asortimana drvnih proizvoda - od panela i podnih obloga do namještaja. Osim u Hrvatskoj, Florian Grupa ima podružnice u Francuskoj i Mađarskoj.

TAGOVI