Nove dražbe jamstava podrijetla sljedeći utorak

Autor: B.O. Objavljeno: 17.11.2021. 🕜 09:24 Lokacija: Zagreb

Prodaju se jamstava podrijetla za električnu energiju iz vjetroelektrana i biomase

Hrvatski operator tržišta energije (HROTE) i Hrvatska burza električne energije (CROPEX) najavljuju četiri dražbe jamstava podrijetla električne energije koje se održavaju 23. studenog. Na dražbama će se prodavati ukupno 347.603 jamstava podrijetla za električnu energiju koju su iz vjetroelektrana i biomase proizveli povlašteni proizvođači u sustavu poticanja. 

Radi se o dražbi za jamstva podrijetla iz vjetroelektrana s početkom trajnog pogona od 1. travnja 2015. godine (električna energija proizvedena u rujnu i listopadu ove godine), javlja CROPEX

Zatim, dražbi za jamstva podrijetla iz vjetroelektrana s početkom trajnog pogona starijim od 1. travnja 2015. (električna energija proizvedena u rujnu i listopadu 2021.); dražbi za jamstva podrijetla iz biomase s početkom trajnog pogona od 1. travnja 2015. čija je instalirana snaga manja od pet MW (električna energija proizvedena također u rujnu i listopadu) te dražbi za jamstva podrijetla iz biomase s početkom trajnog pogona od 1. travnja 2015. čija je instalirana snaga veća od ili jednaka pet MW (električna energija proizvedena u rujnu i listopadu 2021. godine).  

Jamstva će se prodavati na CROPEX-ovoj IT trgovačkoj platformi.

TAGOVI