Nove dražbe jamstava podrijetla u travnju

Autor: B.O. Objavljeno: 14.04.2021. 🕜 09:09 Lokacija: Zagreb

Na dražbama će se prodavati jamstva podrijetla iz vjetroelektrana i biomase

Hrvatski operator tržišta energije (HROTE) i Hrvatska burza električne energije (CROPEX) najavljuju četiri dražbe jamstava podrijetla električne energije koje se održavaju 21. travnja. 

Na dražbama će se prodavati ukupno 204.552 jamstva podrijetla za električnu energiju koju su iz vjetroelektrana i biomase proizveli povlašteni proizvođači u sustavu poticanja. 

Riječ je, naime, o dražbi za jamstva podrijetla iz vjetroelektrana s početkom trajnog pogona od 1. travnja 2015. godine (električna energija proizvedena u ožujku 2021.), javlja CROPEX

Zatim, dražbi za jamstva podrijetla iz vjetroelektrana s početkom trajnog pogona starijim od 1. travnja 2015. godine (električna energija proizvedena u ožujku 2021.); dražbi za jamstva podrijetla iz biomase s početkom trajnog pogona od 1. travnja 2015. godine čija je instalirana snaga manja od 5 MW (električna energija proizvedena u ožujku 2021.) te dražbi za jamstva podrijetla iz biomase s početkom trajnog pogona od 1. travnja 2015. godine čija je instalirana snaga veća od ili jednaka 5 MW (električna energija proizvedena također u ožujku ove godine) 

Jamstva će se prodavati na CROPEX-ovoj IT trgovačkoj platformi.

TAGOVI