HEPI ima web stranicu prilagođenu slijepima i slabovidnima

Autor: N.D. Objavljeno: 13.04.2021. 🕜 14:07 Lokacija: Zagreb

Prilagodba stranice Hepi dio je projekta Udruge slijepih Zagreb „Mreža za sve“

Danas je u sjedištu Hrvatske elektroprivrede pokrenuta prilagođena verzija internetske stranice HEP Opskrbe za kupce električne energije kategorije kućanstvo Hepi. Prilagodba stranice Hepi dio je projekta Udruge slijepih Zagreb „Mreža za sve“, koji za cilj ima pružanje stručne pomoći organizacijama koje se odluče prilagoditi svoje internetske stranice slijepim i slabovidnim osobama. 

Realizaciju projekta omogućila je donacija HEP-a u iznosu od 80 tisuća kuna kojom je nabavljena sofisticirana računalna oprema potrebna za edukaciju osoblja i testiranje programskih rješenja. U Hrvatskoj je registrirana 17.371 osoba čiji je uzrok invaliditeta sljepoća i znatna slabovidnost, od čega je samo na području Zagreba i zagrebačke županije gotovo dvije tisuće slijepih i slabovidnih osoba.

U ovom projektu vodili smo se načelom da svi naši kupci imaju jednako pravo i mogućnost pristupa našim uslugama, tim više što je riječ o ranjivoj skupini naših sugrađana, za čije potrebe uvijek imamo maksimalno razumijevanje. Financijska pomoć za realizaciju projekta Udruge slijepih dio je našeg ukupnog programa ulaganja u zajednicu“, izjavio je predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić.

TAGOVI