Nove dražbe jamstava podrijetla

Autor: B.O. Objavljeno: 13.11.2020. 🕜 09:47 Lokacija: Zagreb

Četiri dražbe održavaju se 19. studenog

Hrvatski operator tržišta energije (HROTE) i Hrvatska burza električne energije (CROPEX) najavljuju četiri dražbe jamstava podrijetla električne energije koje se održavaju 19. studenog. Na dražbama će se prodavati jamstva podrijetla iz vjetroelektrana i biomase, javlja CROPEX

Novost u odnosu na prošle je da će se na ovoj dražbi jamstva podrijetla iz biomase prodavati na dvije dražbe u ovisnosti o instaliranoj snazi postrojenja (MW) kako je utvrđeno u nastavku obavijesti. 

Ukupno 298 549 jamstava podrijetla za električnu energiju koju proizvedu povlašteni proizvođači u sustavu poticanja prodavat će se na četiri odvojene dražbe putem CROPEX-ove IT trgovačke platforme. 


Trajni pogon 

Riječ je dražbi za jamstva podrijetla iz vjetroelektrana s početkom trajnog pogona od 1. travnja 2015. (električna energija proizvedena u rujnu i listopadu 2020. godine). 

Zatim, dražbi za jamstva podrijetla iz vjetroelektrana s početkom trajnog pogona starijim od 1. travnja 2015. (električna energija proizvedena u rujnu i listopadu 2020.), dražbi za jamstva podrijetla iz biomase s početkom trajnog pogona od 1. travnja 2015. čija je instalirana snaga manja od pet MW (električna energija proizvedena u rujnu i listopadu 2020.) te onoj za jamstva podrijetla iz biomase s početkom trajnog pogona od 1. travnja 2015. čija je instalirana snaga veća od ili jednaka pet MW (električna energija proizvedena u rujnu i listopadu ove godine). 

Detaljne informacije o specifikaciji dražbi te datumu i vremenu održavanja dražbi moguće je pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.cropex.hr/hr/jamstva-podrijetla/najava-drazbi.html

TAGOVI