Križevci dobivaju punionicu električnih vozila

Autor: B.O. Objavljeno: 31.10.2019. 🕜 14:10 Lokacija: Križevci

Rok za realizaciju projekta je 12 mjeseci

Križevcima su odobrena sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) u iznosu od otprilike 36 000 kuna za gradnju punionice električnih vozila. To je maksimalni iznos od 40 posto troškova projekta koliko FZOEU sufinancira. Grad će osigurati preostali iznos financijskih sredstava potreban za izgradnju, a rok za realizaciju je 12 mjeseci. 


Hibridna službena vozila 

Punionica bi trebala biti izgrađena kod Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci kao prostora koji prednjači u viziji energetske neovisnosti grada. Gradnja punionice je planirana u sklopu projekta Compile Zelene energetske zadruge u kojem su Križevci projektni partner. 

"U misiji smanjenja onečišćenja, ovime potičemo građane na kupnju električnih automobila, a s obzirom na to da nam je briga o okolišu i smanjenje onečišćenja i obveza kao jedince lokalne samouprave, Grad također nastoji pridonijeti ovom cilju te je u procesu kupnje hibridnih službenih vozila koja će biti funkcionalnija, štedljivija i ekološki prihvatljivija od dosadašnjih", priopćeno je iz Grada Križevaca.

TAGOVI