Pošta prepoznaje važnost energetske učinkovitosti u prometu

Autor: B.O. Objavljeno: 20.05.2019. 🕜 11:54 Lokacija: Zagreb

Vozni park Hrvatske pošte već ima 20 električnih četverocikala i 180 e-bicikala

Hrvatska pošta svoj vozni park obogatila je s 20 električnih četverocikala zahvaljujući kojima će godišnje smanjiti emisiju CO2 za 7,6 tona. U cilju povećanja energetske učinkovitosti u prometu, Hrvatska pošta javila se na javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s projektom Zeleni i održivi transport u poštanskom prometu korištenjem električnih vozila. Fond je prepoznao projekt te je odobreno sufinanciranje nabave tih četverocikala, javlja Hrvatska pošta

Vrijednost investicije u nabavu električnih vozila iznosi gotovo 1,3 milijuna kuna, a FZOEU sufinancira nabavu s 400 000 kuna bespovratnih sredstava. 

Bicikli umjesto mopeda

 

Uvođenje električnih vozila omogućuje Hrvatskoj pošti bolju mobilnost u gradskim jezgrama pri dostavi pošiljaka te postupno smanjenje broja vozila na fosilna goriva. 

Uz 20 četverocikala koji pridonose smanjenju onečišćenja zraka, ali i buke, Hrvatska pošta u svojem voznom parku od 2015. ima i 180 električnih bicikala koji su zamijenili stare mopede. Zamjenom mopeda električnim biciklima smanjena je emisija CO2 za 100,31 tonu godišnje.

TAGOVI