VW: do 2030. polovina proizvodnje bit će električna

Autor: N.D. Objavljeno: 14.07.2021. 🕜 15:04 Lokacija: Wolfburg (Njemačka)

VW razvija softvere za vozila kojima će si podići konkurentnost

Očekuje se da će do 2030. polovica Volkswagenove prodaje biti električna vozila na baterije, objavio je u utorak njemački proizvođač automobila. Do 2040. godine tvrtka je rekla da bi gotovo 100% novih vozila na glavnim tržištima trebala biti vozila s nula emisija, a ti su ciljevi dio šireg cilja kompanije da do 2050. bude u potpunosti ugljično neutralna. 

Tvrtka je priopćila da će raditi na razvoju softvera za povećanje dobiti jer se usredotočila na prelazak svojih vozila s motora s unutarnjim izgaranjem na rad na baterije. Volkswagen je za razvoj budućih tehnologija između 2021. i 2025. godine namijenio 73 milijarde eura, što čini 50% ukupnih ulaganja tvrtke. Volkswagenov glavni izvršni direktor Herbert Diess za CNBC je izjavio da će se do 2030. svijet automobila promijeniti više nego ikada prije, jer automobili se bliže autonomiji, udio električnih vozila sve je veći a raste i mobilnost kao usluga.

Volkswagen je također najavio da razvija tri softverske platforme, s ciljem razvoja jedne softverske platforme koja će se moći koristiti u svim automobilima Volkswagen Grupe do 2025. godine. Programeri te tehnologije rekli su u utorak da bi softver mogao postati glavni izvor prihoda za automobilsku industriju do 2030., s do 40 milijuna vozila koja će u narednom desetljeću raditi na softverskim platformama Grupe.

TAGOVI