Atrea jedinice za recirkulaciju i ventilaciju bazena

Autor: B.L. Objavljeno: 04.10.2021. 🕜 14:24 Lokacija:

Na tržištu postoji mnogo standardnih stambenih ventilacijskih jedinica za povrat topline. Atrea je jedan od rijetkih proizvođača koji u asortimanu proizvoda ima mnogo naprednije rješenje za ventilaciju stanova. Jedinice serije Duplex R5 zahvaljujući dodatnom kanalnom priključku i cirkulacijskoj zaklopki omogućavaju brzu prilagodbu temperature zraka u zatvorenom prostoru u kontekstu grijanja i/ili hlađenja.

Jedinice Atrea Duplex R5 su prikladne za ventilaciju i pripremu zraka u kombinaciji s dizalicom topline ili drugim izvorom toplinske ili rashladne energije, kada se recirkulacijski krug koristi samo tijekom sezone grijanja ili hlađenja. Mogu se koristiti u svim vrstama stambenih i javnih zgrada, a posebno su prikladne za niskoenergetske i pasivne kuće i za stanove.

Jedinice Duplex R5 proizvode se s dva osnovna dizajna: Duplex RB5 je vrlo tanka izvedba namijenjena za ugradnju u spuštene stropove, dok su jedinice Duplex RA5 i RK5 s vertikalnim kanalnim priključcima namijenjene za podnu instalaciju. Svaki dizajn ima više mogućnosti strana posluživanja. Raspon ventilacije s povratom topline je 60 - 420 m3/ h za sve tipove, a protok u cirkulaciji može dosegnuti 1400 m3/h (Duplex RK5). 

Uređaj ima pet različitih načina rada:
• Ravnotežni način ventilacije (cijele godine)
• cirkulacijski način grijanja i ventilacije (sezona grijanja)
• cirkulacijski način grijanja s povremenom ventilacijom (sezona grijanja)
• način ventilacije nadtlak (ljetna sezona)
• cirkulacijski način hlađenja (ljetna sezona).

Za grijanje se može koristiti vodeni ili električni izmjenjivač topline, dok se za hlađenje koristi vodeni ili izmjenjivač s izravnom ekspanzijom radne tvari (DX).

jedinica RB5
Otvorena jedinica RB5 sa svim dijelovima

Jedinice Duplex R5 imaju nekoliko osnovnih prednosti:
• više načina rada, od ventilacije do cirkulacije 
• električni ili vodeni izmjenjivači topline (grijanje)
• vodeni ili DX izmjenjivači (hlađenje) 
• stropna ili podna instalacija
• protusmjerni izmjenjivač topline s učinkovitošću do 91%
• 100%-tni 'bypass'
• sofisticirani sustav upravljanja s integriranim internetskim poslužiteljem
• 'plug & play' instalacija.


Duplex RDH5L - pametno rješenje za ventilaciju bazena

Ventilacijska jedinica Duplex RDH5L predstavlja jedinstveno rješenje za ventilaciju i odvlaživanje manjih unutarnjih bazena (vodene površine do 30 m2) i wellness-centara. Uređaj je konceptualno zasnovan na seriji Duplex R5, s tom razlikom što je izrađen antikorozivno i opremljen je samo vodenim izmjenjivačem topline (grijanje).

jedinica RDH5-L
Otvorena jedinica RDH5-L

Za korištenje obiteljskih bazena, wellness-centara i manjih javnih bazena potrebno je osigurati optimalnu ventilaciju i grijanje. Pri korištenju bazena i wellness-prostora mogu se pojaviti problemi kemijskih polutanata vode poput klora i ozona itd. Primjena odvlaživača zraka ne rješava kemijske probleme, već odvlaživaći reguliraju vlažnost bez osiguravanja cirkulacije zraka s dovoljnim dosegom u svim teže dostupnim dijelovima bazena (uglovima), u kojima može doći do stvaranja plijesni zbog kondenzacije. 
Za optimalnu iskoristivost energije koristi se oprema za povrat topline koja snižava troškove ventilacije za do 90% u usporedbi s prirodnom ventilacijom, uz kontrolu i zagrijavanje dobavnog zraka te mogućnost održavanja hodnika bazena u blagom podtlaku. 
Uređaj Duplex RDH5-L ispunjava sve ranije spomenute zahtjeve, uz minimalne zahtjeve zahvaljujući primjeni ekonomičnih elektronički komutiranih (EC) ventilatora visoke kvalitete i sofisticiranog sustava digitalne regulacije s automatskim funkcijama.
Glavne komponente i kućište jedinice Duplex RDH5-L su posebno zaštićene od kemijskih spojeva koji se koriste za pročišćavanje vode u bazenu, čak i u bazenima sa slanom vodom.

Jedinica Duplex RDH5-L je podna jedinica i dostupna je u četiri različite konfiguracije kanalnih priključaka, a ima tri različita načina rada:
• ventilacija s jednakim tlakom
• cirkulacijsko grijanje i ventilacija
• cirkulacijsko grijanje.

Maksimalni protok ventilacije je do 600 m3/h, protok u cirkulaciji je do 1300 m3/h.

Jedinice Duplex R5 i RDH5-L ispunjavaju zahtjeve europske Uredbe (EU) br. 1253/2014 o ekološkom dizajnu koja vrijedi od 2018. godine.


Da biste odabrali odgovarajuću ventilacijsku jedinicu, možete koristiti Atrein sofisticirani selekcijski softver za odabir koji se može pronaći na stranici: www.atrea.hr/hr/softver-za-odabir-d1, dok osobne konzultacije možete zatražiti na stranici: www.atrea.hr/hr/kontakti.

Za više informacija posjetite stranicu: www.atrea.hr.

TAGOVI