Vidimo se u Vukovaru!

Autor: Objavljeno: 13.07.2021. 🕜 12:00 Lokacija:

Energetska tranzicija na samom istoku Hrvatske je stvarnost. Zato se i već drugi po redu skup Toplinarstvo - forum o rješenjima za daljinsko grijanje i hlađenje održava u Vukovaru, 16. i 17. rujna ove godine.

Kada je riječ o Vukovaru, u javnim medijima rijetko se može vidjeti ili pročitati nešto pozitivno, već se uglavnom radi o prilozima s temom (teškog) gospodarskog i/ili društvenog stanja. No, stvarnost je sasvim drugačija i Vukovar je prvi grad u Hrvatskoj u kojem već nekoliko godina u praksi odvija energetska tranzicija. 

Valja se samo prisjetiti prve hrvatske solarne toplane (koja se neprestano proširuje), ali i kotlovnice na biomasu i brojnih sunčanih elektrana, a u planu gradske toplinarske tvrtke je i ugradnja dizalice topline koja će kao toplinski izvor koristiti dunavske vode, ali i postrojenja za proizvodnju vodika.

U sve to moći će se uvjeriti sudionici već drugog po redu stručnog skupa Toplinarstvo - foruma o rješenjima za daljinsko grijanje i hlađenje koji se 16. i 17. rujna ove godine održava upravo u gradu heroju na Dunavu. 

Dakle, ima li boljeg načina za ugodno provesti dva dana na krajnjem istoku Hrvatske, kraju poznatom po gastronomskim delicijama i  ujedno doznati novosti iz struke, razmijeniti mišljenja i iskustva, pronaći neka nova rješenja...

TAGOVI