Dosljedni viziji zaštite okoliša

Autor: Objavljeno: 31.05.2016. 🕜 09:34 Lokacija:

Zaštita okoliša, održivi razvoj i uštede na energiji - danas su teme o kojima je svatko barem ponešto čuo i ima svoje mišljenje. Nesporno, to su stvari koje će definirati našu i budućnost naše djece. I dok je danas normalna i razumljiva tolika posvećenost tim izazovima, prije tridesetak godina nije bilo baš tako. Malo stariji neka se pokušaju sjetiti kako je bilo osamdesetih godina prošloga stoljeća i kolika se pažnja tada posvećivala zaštiti okoliša.

MRU d.o.o.

  • adresa: Tržna 12/A, 10 040 Zagreb
  • internet: www.mru.hr
  • telefon: 01/ 551 33 55
  • mobitel: 091 902 80 90
  • e-mail: z.kos@mru.hr, info@mru.hr
  • direktor: Zdravko KOS, ing.

I baš osamdesetih godina prošloga stoljeća, točnije 1984, u Njemačkoj je osnovana tvrtka MRU - Messgeräte für Rauchgase und Umweltschutz GmbH. Iako se već tada u nekim zemljama budila svijest o zaštiti okoliša, ipak su sve inovacije išle u smjeru ušteda na energiji, tj. povećanja učinkovitosti procesa i, samim time, i profita. MRU je od samih svojih početaka odlučio krenuti u smjeru zaštite okoliša, jer se već tada uvidjelo da je to pravi put i da se ostale pozitivne stvari, poput ušteda na energiji samo nadovezuju na to.
Kvaliteta MRU-ovih proizvoda, posebice analizatora dimnih plinova, ubrzo je prepoznata na tržištu i među korisnicima. U kombinaciji s ekološkim normama koje su se počele uvoditi, to je dalo snažan impuls razvoju i napretku tvrtke. Danas se MRU-ovi proizvodi izvoze i koriste u više od 70 zemalja svijeta. Osim već spomenutih višefunkcijskih analizatora plinova (za O2, CO, CO2, NO, NO2, SO2, H2, H2S, CH4 itd) koji mogu biti prijenosni instrumenti ili stacionarni uređaji za kontinuirana mjerenja na industrijskim, bioplinskim ili kogeneracijskim sustavima, u ponudi se još nalaze i precizni manometri, detektori plinova i multifuncijski mjerni instrumenti (vlaga, tlak, temperatura, brzina, protok, ispitivanje plinskih instalacija prema TRGI/TRF).
Tijekom sad već 30-godišnje povijesti MRU ostaje dosljedan svojoj viziji zaštite okoliša, ali i kontinuiranim inovacijama koje su i danas izvor uspjeha. O tom uspjehu i pravilnoj orijentaciji tvrtke svjedoči i podatak o proširenju proizvodnih pogona 2012. godine na dodatnih 2500 m2, opremljenih najsuvremenijim proizvodnim mogućnostima. U novim pogonima nastavlja se s proizvodnjom visokokvalitetnih i pouzdanih mjernih instrumenta, ali i s njihovim kontinuiranim usavršavanjem.
Osnivanje tvrtke MRU d.o.o. u Hrvatskoj rezultat je 10-godišnje prisutnosti MRU-a na hrvatskom tržištu. Povećana potražnja za MRU-ovim proizvodima dovela je do otvaranja tog regionalnog predstavništva, koje pokriva potrebe tržišta Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine i Srbije.
Pored prodaje, MRU d.o.o. ima organiziranu tehničku i stručnu pomoć korisnicima s vlastitim servisom, čime je osigurana visoka kvaliteta i redovito održavanje i umjeravanje analizatora dimnih plinova te ostale mjerne tehnike MRU-a.
Uz to, MRU se odlikuju velikom fleksibilnošću i mogućnošću promptne reakcije na zahtjeve korisnika. Svakako treba napomenuti i 20-godišnje iskustvo zaposlenika na području prodaje, uporabe i servisa instrumenata za kontrolu kvalitete i zaštitu okoliša.
Dakle, tko god očekuje profesionalan pristup i kontinuiranu podršku, s povjerenjem se može obratiti MRU-u.

Galerija slika

TAGOVI