E.ON Hrvatska podržao četvrto izdanje Greencajt Festivala

Autor: N. D. Objavljeno: 27.05.2024. 🕜 11:57 Lokacija: Zagreb
  • Fotografija sa sudjelovanja E.ON-a na festivalu Greencajt u svibnju 2024. u Zagrebu (izvornik: E.ON Hrvatska, svibanj 2024.)

• E.ON Hrvatska, Greencajt, E.ON
    Izvor: E.ON Hrvatska

Održiva poslovna rješenja E.On-a privukla su veliki interes publike Greencajta

Kao ponosni sponzor i aktivni sudionik, E.ON je podržao ovogodišnji Greencajt Festival, događaj posvećen održivom poslovanju i življenju, koji je okupio vodeće stručnjake i entuzijaste poput Bena Foglea, Marc Buckleya, Matthias Beyera i brojne druge. Bogat program s ciljem promicanja zelenih inicijativa i inovacija, sastojao se od panel diskusija i zanimljivih prezentacija.

Prvog dana konferencije održao se panel „Nemamo kristalnu kuglu, ali imamo viziju“, na kojoj je sudjelovao i CEO E.ON-a Hrvatska, Andreas Rörig zajedno s ostalim govornicima Marcom Buckleyem, Zoranom Stankovićem (Atlantic Grupa), Dinom Baenninger (Charisma Nova) i Stankom Krslovićem (Philip Morris Zagreb). U panelu se raspravljalo o konkretnim koracima koje kompanije raznih industrija već danas pokreću, kako bi osigurale održivije poslovanje, unutar koje je Andreas Rörig istaknuo ulogu E.ONa kao predvodnika u razvoju zelenih energetskih rješenja, ali i raznih modela financiranja kako bi ona postala što dostupnija.

Prezentaciju je održala i Helen Carlström, Growth & Sales E.ON Grupe s predavanjem o ectogridu, integriranom E.ON rješenju grijanja i hlađenja koje gradovi u Italiji, Švedskoj, Poljskoj, Nizozemskoj i UK već koriste kako bi postali što održiviji. Simulaciju ovog rješenja su sudionici festivala mogli isprobati u E.ON EXPO kućici, uz mnoštvo drugih informacija o brojnim održivim rješenjima u energetskom sektoru. 

Na drugom danu festivala održao se panel „SHIFT HAPPENS: Power Up Green Energy“ uz govornike Gordana Kolaka, Sørena Hermansena, Tomislava Bunjevca i Vladimira Sabu, E.ON Hrvatska, direktora Energy Infrastructure Solutions, koji je istaknuo na koji način E.ON podržava svoje kupce u izazovima stabiliziranje troškova energenata uz razna rješenja uštede kroz prakse održivog poslovanja, poput solarnih elektrana i kogeneracije.

Podržavanje tema poput dinamike energetskog tržišta, raznih rješenja održivog življenja i energetske tranzicije izuzetno je bitno, a E.ON upravo u njima naglašava svoj doprinos, u skladu sa strategijom poslovanja.

TAGOVI