Električni skuteri Govecs - tiho, diskretno i učinkovito

Autor: Objavljeno: 06.11.2014. 🕜 09:37 Lokacija:

Štedljivi, s nižim troškovima održavanja, električni skuteri Govecs dolaze u četiri modela, a za ugostiteljstvo i u varijanti s transportnom kutijom za dostavu. Osim za ugostiteljtvo, taj je model prikladan i za dostavne službe, komunalne i turističke tvrtke.

Krk moto d.o.o.

Energije je posvuda. Taj se slogan uvijek može korisitit kada se razmišlja o električnoj energiji. Do prije nekoliko godina manje dostupna, ona je danas, zahvaljujući alternativnim izvorima kao što su vjetroelektrane i fotonaponski paneli, postala dostupna i na najudaljenijim i najnepristupačnijim mjestima.

Još jedna tehnološka inovacija koja je posljednjih godina dovela do novih primjena električne energije su baterije. Litijionske i silicijske. Što god to tehnološki značilo, običnim korisnicima je jedino bitno da su one sve lakše i lakše te da im je kapacitet sve veći i veći.

U cijeloj toj priči tehnološkog napretka, samo je bilo pitanje vremena tko će ozbiljno ući i u sektor skutera. Možda bi netko očekivao prvi pravi električni skuter od nekoga drugog, ali Njemačka je najveći proizvođač električne energije iz alternativnih izvora u svijetu pa je posve prirodno da su i u tom tehnološkom proizvodu napravili pravi posao.

Nakon nekoliko godina razvoja njemačka tvrtka Govecs je pripremila četiri osnovna modela električnih skutera. Modeli S1.3 i S1.4 osnovni su modeli, s maksimalnom brzinom do 50 km/h i autonomijom 30 - 50 km, što i ne predstavlja lošu varijantu, s obzirom na to da se napuniti mogu na svakoj utičnici i nastaviti put. Jači model GO! S2.4 ima mnogo veći domet, od 100 km/h između dva punjenja. Najjači model GO! S3.4 već je pravi skuter, s maksimalnom brzinom 85 km/h i okretnim momentom 114 N m, čega se ne bi posramili i jači benzinski skuteri.

Robusne konstrukcije s razmjerno malo pokretnih dijelova, električni skuteri su trajna rješenja. Uz cijenu električne energije koja je višestruko povoljnija od klasičnih fosilnih goriva (benzina i dizela), cijena vožnje na električnim skuterima na 100 km/d je i do 15 puta jeftinije, a još k tome i sa simboličnim troškovima održavanja u usporedbi sa skuterima s benzinskim motorima. Ušteda, ekologija i trajnost - mudrome dovoljno da s osmjehom razmisli kako ujutro sjesti na električni skuter i u tišini, uz zvuk cvrčaka u pozadini, krenuti kroz uske uličice primorskoga gradića.

Više o programu Govecs može se pronaći na internetskim stranicama: www.govecs.hr, dok se novi proizvodni pogon tvrtke s novom proizvodnom linijom (iza čega stoji certificirana proizvodnja i visokokvalificirano istraživanje, razvoj i inženjering) može pogledati na filmu:

GOVECS novi pogon 2013

GOVECS proizvodni pogon sa novom proizvodnom linijom. Pogledajte velike mogućnosti koje vam nudi certificirana proizvodnja i visoko kvalificirani R&D inženjering.

Galerija slika

TAGOVI