Termoizolacijske jakne - odlično rješenje za izolaciju!

Autor: Objavljeno: 08.01.2019. 🕜 15:57 Lokacija:

Termoizolacijske jakne EXEO projekt primijenjene su kao rješenje za toplinsku izolaciju na novom sustavu za gašenje požara, koji je na naftnom terminalu JANAF-a, u Omišlju, izvela tvrtka Pastor inženjering d.d.

Na lokaciji Naftnog terminala Omišalj u sastavu Jadranskog naftovoda, na privezu za tankere započela je modernizacija sustava gašenja požara. Pri tome je ugrađena nova generacija mješača pjene s vodenim motorom s najvećim kapacitetom na svijetu. Predviđen je za istodobno gašenje privezišta s tankerima nafte i okolnih spremnika u kojima su skladišteni naftni derivati.


Na plaži Pesja, u neposrednoj blizini Terminala Omišalj, samo nekoliko stotina metara od tankerskih priveza, već se godinama vijori Međunarodna Plava zastava

Tvrtka Pastor inženjering d.d. je, zahvaljujući svojem dugogodišnjem iskustvu u projektiranju i izvođenju protupožarnih sustava razvila novi i sigurniji sustav gašenja požara. Naime, uz spomenuti veliki protok moguće je ispitivanje bez potrošnje pjenila koje se pri ispitivanju vraća u spremnik. Time se izravno snižavaju troškovi održavanja i izbjegava negativni utjecaj na okoliš. U slučaju promjene tipa pjenila dodatna prednost je mogućnost promjene postotnog udjela pjenila. Detaljnije o tome može se pronaći na stranici www.pastor-inz.hr.


Sustav gašenja požara na Teminalu Omišalj JANAF-a, na privezu tankera - SKID A

Za funkcioniranje sustava nije potreban izvor električne energije, već je sustav pogonjen pomoću vode za gašenje. Uz sve to, postoji i mogućnost dodavanja pjenila u spremnik, čime se produljuje rad sustava koliko je potrebno. Takav sustav gašenja požara zbog jednostavnog upravljanja, sniženih troškova održavanja i minimalnog utjecaja na okoliš predstavlja idealno rješenje za sigurnost svakog postrojenja. Kako bi se u dijelovima sustava koji zadržavaju vodu spriječilo smrzavanje, tri elementa su opremljena samoregulirajućim grijaćim kabelima i termoizolacijskim jaknama.


Termoizolacijske jakne zadržavaju toplinu na motoru i pumpi

Termoizolacijske jakne EXEO projekt prvenstveno su namijenjene za montažu na sve vrste ventila i zadržavanje topline s ciljem ušteda na energiji, a u ovom slučaju su izrađeni specijalni krojevi prema geometriji pumpe i motora, odnosno izoliranog elementa. Zahvaljujući primjeni čvrstog platna od staklenih vlakana, impregniranog sa sivim silikonom, jakne su otporne na sve vanjske utjecaje kao što su sunce, kiša, snjeg i smrzavanje. 

Više o termoizolacijskim jaknama može se pronaći na stranicama EXEO projekta.


Termoizolacijska jakna zadržava toplinu ventila

TAGOVI