Virtualno prototipiranje - alat za uspjeh na tržištu!

Autor: Objavljeno: 02.06.2014. 🕜 13:18 Lokacija:

Virtualno prototipiranje ima za cilj poboljšati komunikaciju između svih koji su uključeni u proces razvoja proizvoda, skratiti vrijeme lansiranja proizvoda na tržište, a sve to uz znatno niže troškove, potičući istovremeno inovaciju u proizvodnji. Tvrtka Prompt Engineering iz Torina (Italija) pri tome može ponuditi prava rješenja.

Prompt Engineering srl

  • adresa: Via Livorno 60, I-10144 Torino, Italia
  • telefon: 00 39/ 011/ 225 74 36
  • telefaks: 00 39/ 011/ 225 74 36
  • e-mail: info@prompt-engineering.com
  • direktor: Vincenzo STIRPARO
  • djelatnost: pružanje inženjerskih usluga uz visokoinovativni, znanstveno precizan i pragmatičan pristup

Prednosti virtualnog prototipiranja

Virtualno prototipiranje je moderna tehnika u procesu razvoja proizvoda, neophodna u današnjem industrijskom projektiranju i proizvodnji jer inženjeri mogu virtualno istraživati kompletan proizvod prije njegove fizičke izrade. Njegovom primjenom mijenja se tradicionalan razvojni ciklus proizvoda od nekadašnjeg 'projektiranje - izrada - ispitivanje - popravak' prema 'projektiranje - analiziranje - ispitivanje - izrada'. Svi koji su uključeni u proces razvoja proizvoda i njegove izrade, pod stalnim su pritiskom što bržeg lansiranja proizvoda na tržište i optimiranja troškova proizvodnje te istovremenih zahtjeva za postizanjem najboljih značajki i pouzdanosti proizvoda. Virtualno prototipiranje ima za cilj poboljšati komunikaciju između svih koji su uključeni u proces razvoja proizvoda, skratiti vrijeme lansiranja proizvoda na tržište, a sve to uz znatno niže troškove, potičući istovremeno inovaciju u proizvodnji.

Virtualno prototipiranje koristi se u području projektiranja, optimiranja, validacije i vizualizacije proizvoda u digitalnom obliku tijekom cijelog procesa razvoja proizvoda, a i za foto-realistične animacije proizvoda prije proizvodnje. Uključuje računalno podržano projektiranje (eng. CAD, computer-aided design), računalno automatizirano projektiranje (eng. CautoD, computer-automated design) i računalno podržano inženjerstvo (eng. CAE, computer-aided engineering), koje se primjenjuje u svrhu validacije proizvoda prije izrade fizičkog prototipa. Softver za CAE omogućuje simulaciju ponašanja cijelog proizvoda i njegovih sastavnih dijelova u realnom svijetu. Virtualnim simulacijama i validacijom značajki proizvoda prije izrade smanjuje se potreban broj fizičkih prototipa te skraćuje vrijeme i snižavaju ukupni troškovi koji su s time povezani.

Inženjeri mogu brzo i pouzdano istraživati tisuće različitih projektnih varijanti bez ulaganja značajnih sredstava u izradu
niza fizičkih prototipova, a na osnovi analize velikog broja alternativa dolaze do najkvalitetnijih projektnih rješenja. Kako se virtualni prototipovi razvijaju mnogo brže od fizičkih, skraćuje se i vrijeme razvoja novih proizvoda te dolazi do inovativnih i naprednih rješenja o kojima ovisi konkurentnost na tržištu.

Što sve može ponuditi Prompt Engineering?

Tvrtka Prompt Engineering iz Torina u Italiji specijalizirana je za virtualno prototipiranje na području strukturalne analize, dinamike fluida i termofluidodinamike, koristeći se najnaprednijim tehnologijama CAE. Njezin stručni tim inženjera s više od 20 godina iskustva rada s klijentima u Italiji i drugim europskim zemljama osigurava cjelovita rješenja na području inženjerskog konzaltinga, 'Engineering Intelligencea', softvera za primjenu metode konačnih elemenata i mobilnih tehnologija.

Tvrtka je ovlašteni je distributer nekoliko najuglednijih svjetskih softvera za CAE, uključujući Altair (www.altair.com) i Software Cradle (www.cradle-cfd.com) te osigurava cjelovitu obuku i kontinuiranu podršku korisnicima.Prompt Engineering od 2014. godine surađuje s tvrtkom LDV iz Maribora u Sloveniji (www.ldv-tech.com) kao ovlaštenim
partnerom za tržišta Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Galerija slika

TAGOVI