Radovi na kutinskoj aglomeraciji kreću u rujnu

Autor: B.O. Objavljeno: 29.07.2020. 🕜 12:30 Lokacija: Kutina

Vrijednost potpisanih ugovora veća je od 185 milijuna kuna

Ugovori s izvođačima radova u projektu Aglomeracija Kutina potpisani su ovaj tjedan. 

U otvorenom postupku javne nabave za izvođenje radova odabrane su tvrtke Aquaterm iz Karlovca, Elektocentar Petek iz Ivanić Grada i Vodoprivreda Novska iz Novske.

"Nakon potpisivanja ugovora, počet će izgradnja i rekonstrukcija sustava javne odvodnje na Aglomeraciji Kutina. Ukupna vrijednost projekta je 390,731.725 kuna, od čega 262,967.283 kune čine bespovratna sredstva Europske unije iz Kohezijskog fonda, a vrijednost ugovora koji su danas potpisani iznosi 185,572.763,26 kuna. Uskoro se očekuje završetak postupaka javne nabave i za ostale planirane radove u okviru ovog projekta", rekao je direktor tvrtke Moslavina (nositelj projekta) Mijo Šepak.

"Projekt obuhvaća izgradnju/rekonstrukciju sustava javne odvodnje i vodoopskrbe na području Aglomeracije Kutina, tj. naselja Repušnica, Kutina, Kutinska Slatina, Šartovac, Husain, Batina i Ilova, kao i ulaganja u sustav javne vodoopskrbe na području koje se nalazi u obuhvatu VP Moslavačka Posavina, dakle naselja Ciglenica, Mikleuška, Repušnica, Kutina, Husain, Batina, Gojlo, Ilova, Zbjegovača, Banova Jaruga, Međurić, Jamarice, Janja Lipa, Šartovac, Brinjani i Stupovača", rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić

Početak radova, objavljeno je na stranicama Grada Kutine, očekuje se u rujnu.

TAGOVI