Za rad od kuće Britanci trebaju klimatizaciju

Autor: B.L. Objavljeno: 31.08.2021. 🕜 09:01 Lokacija: Karlsruhe (Njemačka)

Čak 60% ispitanika željeli bi da im to osigura tvrtka

Čak 60% zaposlenika u Velikoj Britaniji koji rade od kuće željelo bi da im tvrtka za koju rade financira ugradnju klima-uređaja u kućanstvu, kako bi mogli ugodnije raditi. To su pokazali rezultati istraživanja koje je provela britanska tvrtka Andrews Air Conditioning.

U spomenutom je istraživanju je 44% od ukupno 2000 ispitanih izjavilo da im je teško raditi od kuće kada su temperature vanjskog zraka visoke (u britanskim kućanstvima klima-uređaj ni neki drugi sustav klimatizacije nije do sada bio toliko uobičajen kao što je to u zemljama Južne i Jugoistočne Europe!). Kao graničnu temperaturu zraka u prostoriji, što je vrijednost iznad koje je teško raditi, većina ispitanika pri tome je navela 28 ºC. 

Kako bi taj problem riješili, čak trećina ispitanika već je od tvrtke za koju rade zatražila da im u stanu ili kući gdje 'rade od kuće' ugradi odgovarajuće rješenje za klimatizaciju, a petina tako nešto namjerava uskoro zatražiti. Pri tome oko polovica ispitanih namjerava sudjelovati u troškovima takvog projekta, iako ih 29% istodobno smatra da to nije potrebno. S druge strane, 69% ispitanih ipak smatra da to ne bi trebala biti nikakva odgovornost poslodavca i čak ih 54% misli da vrijeme visokih temperatura u Velikoj Britaniji ne traje toliko dugo da bi takav 'luksuz' bio opravdan. Uostalom, polovica ispitanih je izjavila da u slučaju visokih temperatura ionako odustaju od rada od kuće, već se vraćaju u (ugodno klimatizirane) urede, objavio je njemački stručni portal 'CCI.Dialog'.

TAGOVI