Hyundai Kona je osvojivši gotovo polovicu od ukupnog broja glasova pobjednik izbora za EM – električni automobil 2019. godine. Točnije, ovaj južnokorejski električni automobil je osvojio 44,6% glasova dok se na drugom mjestu nalazi Nissan Leaf (39%). 

Dakle, na ove dvije uzdanice elektromobilnosti otpada više od 4/5 ukupnog broja glasova što potvrđuje činjenicu kako, nakon nekoliko međunarodnih priznanja koja su im dodijeljena te prodajnih uspjeha na mnogim tržištima, i hrvatski građani prepoznaju prednosti ovih 'električara' – kvalitetu izrade, privlačan izgled i bogatu opremu. A dokaz da Kona uspješno prkosi automobilskim konvencijama je, među ostalim, gdjekoji taksist koji je razmišljajući izvan okvira odlučio povjerenje ukazati upravo tom električnom Hyundaiju

Naravno, jedan od važnijih čimbenika prilikom odabira električnih vozila je doseg koji je kod Kone i Leafa zadovoljavajući te će ispuniti većinu uobičajenih potreba njihovih vlasnika. Također, usprkos nekim mišljenjima, njihov adut je cijena, posebice ako se uzme u obzir prošlogodišnja ponuda električnih automobila, ali i mogući poticaji Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji ih čine prihvatljivijim izborom. 

Kompaktni SUV 

Valja naglasiti kako je u ovome izboru treće mjesto zauzeo Audi E-tron (5,5%). Slijede Jaguar I-Pace i Renault Zoe (svaki po 3,8%), Hyundai Ioniq (1,7%), Renault Twizy (0,9%) i Renault Kangoo (0,6%). 

U projekt Redakcije časopisa EGE i portala Energetika-net.com koji je čitateljima na jednostavan i pristupačan način približio električna vozila upoznavši ih tako s trenutačnom ponudom i aktualnim kretanjima u tom brzorastućem i sve prihvaćenijem segmentu automobilske industrije bila su uključena ona vozila koja je nominirao uvoznik ili distributer. 

Podsjećamo, Kona, koja je ime dobila po zapadnom dijelu otoka Hawaii, kompaktni je SUV prepoznatljivog vanjskog izgleda. Njezina snaga je 150 kW (204 KS), najveći okretni moment 395 N m, a brzina 167 km/h. Masa tog automobila koji od 0 do 100 km/h dolazi za vrlo dobrih 7,6 s je 1760 kg. Kapacitet litij-ionske polimerne baterije testne (nominirane) Kone je 64 kW h.

Štedljiva vožnja 

Električnom Konom je prema protokolu WLTP moguće prijeći 449 km. Prosječna gradska potrošnja tijekom umjereno 'friških' jesenskih dana je iznosila oko 17,5 kW h/(100 km). Štedljiva vožnja na državnoj cesti pri brzini od 70 ili 80 km/h i bez, primjerice, uključenog klima-uređaja, smanjit će prosječnu potrošnju na oko 13 kW h/(100 km), čak i manje. A, to je pak dovoljno za prelazak (za elektromobilnost donedavno nezamislivih) više od 500 km s jednim punjenjem. 

Konu je na kućnoj stanici za punjenje (7,2 kW) moguće napuniti za nešto više od 9 h. Pri korištenju punionice s istosmjernom strujom (DC) od 100 kW baterija tog Hyundaija napunit će se do razine od 80% za oko 50 min. Ako se koristi punjač od 50 kW, do iste razine napunjenosti baterije proći će 75 minuta. 

Hyundai Kona EV dolazi s još jednom baterijskom inačicom, onom kapaciteta 39,2 kW h, snage 100 kW (136 KS) i dosega 289 km (prema WLTP-u). 

Nova era prometa

Unatoč tomu što mnogi još uvijek smatraju kako je elektromobilnost budućnost prometa, ona već pripada sadašnjosti. Jer, prometnicama diljem svijeta prometuje sve više električnih automobila a proizvođači ulažu znatna sredstva u razvoj novih tehnologija i modela te prateću infrastrukturu. 

Uvriježenom mišljenju, također, elektromobilnost nisu samo električni automobili i hibridi. To je primjetno šire područje koje uključuje električne bicikle, romobile, motocikle te proizvodnju baterija, zeleni javni prijevoz, opremu za punionice e-vozila, izradu odgovarajućeg softvera i dr. 

Stoga, tvrtka ENERGETIKA MARKETING 4. lipnja organizira stručni skup Nova era prometa. Forum o električnim i vozilima na plin, vodik i gorive članke te rješenjima za održivi razvoj prometa okupit će sve one koji su u svojem svakodnevnom radu povezani s prometom, vozilima i novim rješenjima u tom području s ciljem ostvarenja sigurnije i ekološkije budućnosti.