Europski fond za regionalni razvoj te, u jednakim omjerima, Zagrebačka županija i Grad Sveta Nedelja, osigurali su više od 9,2 milijuna kuna za energetsku obnovu OŠ Sveta Nedelja koja je nedavno završena. 

"Računi za plin već sada su 50 posto niži", istaknula je ravnateljica škole Anica Magdalenić na završnoj konferenciji projekta obnove koja je održana koncem prošlog tjedna. 

"Nema više prozora koji se klimaju, kroz koje puše vjetar... Osim izmjene vanjske stolarije, nove fasade, rekonstrukcije radijatorskog grijanja..., u sve učionice uvedena je klimatizacija, obojeni su svi zidovi pa nam se sada prostor škole čini puno prostranijim", rekla je ravnateljica. 


Škola u Strmcu 

Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedelje, rekao je da je energetska obnova svetonedeljske škole prva veća investicija na području ovoga grada za koju su dobivena europska sredstva, priopćila je Zagrebačka županija

"Energetski smo obnovili i područnu školu u Kerestincu, no tu naša ulaganja u školstvo nisu stala. Cilj nam je da do kraja ove godine počne i gradnja nove osmogodišnje škole u Strmcu", rekao je Zurovec.