Završena energetska obnova škole u Škabrnji

Autor: B.O. Objavljeno: 21.01.2020. 🕜 08:38 Lokacija: Škabrnja

Projektom od 3,69 milijuna kuna ostvarit će se ušteda od najmanje 50 posto energije

Osnovna škola Vladimira Nazora u Škabrnji nakon energetske obnove je zablistala u punom sjaju, objavila je Zadarska županija. Projektom vrijednim 3,69 milijuna kuna ostvarit će se ušteda od najmanje 50 posto energije, a škola je iz D došla u A energetski razred. 

Tijekom provedbe projekta ugrađena je toplinska izolacija vanjskih zidova, podova i stropa, toplinska hidroizolacija krova te su ugrađeni termostatski ventili i crpke za grijanje kao i LED rasvjeta. 

Od ukupne vrijednost projekta, iz europskih fondova, točnije Operativnog programa konkurentnost i kohezija, isplaćeno je 1,3 milijuna kuna, a gotovo isto toliko osigurao je nacionalni Fond za regionalni razvoj. K tomu, Zadarska županija je uložila nešto više od milijun kuna. 


Fotonaponski moduli

"Ovom obnovom poboljšat ćemo standard u objektu i uštedjeti na ukupnoj energiji do 50 posto na godišnjoj razini te osigurati kvalitetnije uvjete boravka u školskim prostorima učenicima i djelatnicima škole", rekao je ravnatelj OŠ Vladimira Nazora Marin Pavičić, najavivši da škola nastavlja s projektima zelene energije jer će se uskoro postaviti fotonaponski moduli u vrijednosti 100 000 dolara koje je škola dobila 2018. kao glavnu nagradu u Abu Dhabiju s projektom Sretna škola plave ekonomije.

TAGOVI