Nastavak obnove škola u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Autor: B.O. Objavljeno: 22.11.2019. 🕜 14:29 Lokacija: Bjelovar

Ulaganja u četiri školska objekta iznose 20 milijuna kuna

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima sredinom studenog je prisustvovao početnoj konferenciji europskog projekta energetske obnove Područne škole u Gornjem Dragancu u sklopu koje se potpisao i ugovor s izvođačem radova. Riječ je o projektu vrijednom 1,6 milijuna kuna, a posao energetske obnove dobila je tvrtka Dovino. 

Na čazmanskom području Bjelovarsko-bilogorska županija u energetskoj je obnovi četiri školska objekta za koja su osigurana sredstva, a radi se o ulaganjima od 20 milijuna kuna. 


LED rasvjeta 

Pred Područnom školom u Gornjem Dragancu tako su radovi energetske obnove koji obuhvaćaju zamjenu stolarije, izolaciju zidova i podova, uređenje fasade, rekonstrukciju grijanja, novu LED rasvjetu, gradnju pristupne rampe za invalide i dr., objavljeno je na stranicama Bjelovarsko-bilogorske županije

"Ova zgrada izgrađena je 1984. godine. Projektom će se osigurati ušteda toplinske energije od 51 posto. Za projekt su dodijeljena bespovratna sredstva EU fonda za Regionalni razvoj u iznosu od 544 000 kuna što predstavlja 51 posto ukupno prihvatljivih troškova. Razliku financiranja do ukupne vrijednosti projekta osigurala je Bjelovarsko-bilogorska županija", rekla je ravnateljica OŠ Čazma Lidija Osman.

TAGOVI