Obnova zgrada u Ivancu i Nedelišću

Autor: B.O. Objavljeno: 13.11.2019. 🕜 10:48 Lokacija: Nedelišće

Društveni i sportski dom te općinska uprava u novom ruhu

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar je u Ivancu i Nedelišću obišao radove na komunalnoj infrastrukturi te sudjelovao na završnim konferencijama projekata energetske obnove zgrada sufinancirane pozivima Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, a za čiju su realizaciju osigurana bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj.

U Ivancu je tako obišao energetski obnovljenu zgradu Društvenog doma Lančić-Knapić. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,08 milijuna kuna od čega su bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj oko 526 000 kuna. Provedenim mjerama energetske obnove ostvarit će se ušteda od 53,33 posto u odnosu na potrošnju energije prije provedbe mjera energetske obnove, a zgrada iz energetskog razreda C prelazi u energetski razred B. 


Bespovratna sredstva 

Općina Nedelišće u sklopu Poziva 'Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora' provodi tri projekta. Održavanjem konferencija označen je završetak energetske obnove zgrade općinske uprave u Nedelišću te sportskih domova Slakovec i Macinec. 

Ukupna vrijednost projekta obnove zgrade općinske uprave u Nedelišću iznosi 1,17 milijuna kuna od čega su bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj oko 370 000 kuna. Ostvarit će se ušteda od 70,93 posto a zgrada iz energetskog razreda D prelazi u energetski razred B, javlja MGIPU


Ušteda energije 

Provedbom projekta energetske obnove zgrade sportskog doma Slakovec ukupne vrijednosti 790 000 kuna ostvarit će se ušteda od 75,55 posto u odnosu na potrošnju energije prije provedbe mjera energetske obnove, a zgrada iz energetskog razreda F prelazi u energetski razred B. Za realizaciju ovog projekta bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 326 000 kuna. 

Mjere energetske obnove zgrade sportskog doma Macinec ostvarit će uštedu energije od 58,07 posto, ukupna vrijednost radova iznosi više oko 1,27 milijuna kuna od čega su bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj oko 463 000 kuna, a zgrada iz energetskog razreda E prelazi u energetski razred C.

TAGOVI