Obnova najveće škole u Varaždinskoj županiji

Autor: B.O. Objavljeno: 26.11.2019. 🕜 10:34 Lokacija: Novi Marof

Uštede na energentima iznosit će oko 240 000 kuna godišnje

Osnovna škola Novi Marof, najveća škola u Varaždinskoj županiji i sjeverozapadnoj Hrvatskoj s više od 900 učenika, energetski je obnovljena. Učenici i djelatnici tako imaju bolje i kvalitetnije uvjete za rad pritom ostvarujući značajne uštede na energentima koje će godišnje iznositi oko 240 000 kuna, javlja Varaždinska županija

Ukupna vrijednost projekta energetske obnove prema ugovoru o dodjeli bespovratnih EU sredstava je nešto viša od 7,4 milijuna kuna. Od toga, oko 4,03 milijuna kuna je iz EU fondova. Nakon postupaka javne nabave i izvršenih radova, vrijednost projekta je viša i iznosi gotovo 7,7 milijuna kuna, pri čemu je Varaždinska županija osigurala oko 3,6 milijuna kuna, od čega je 1,9 milijuna kuna dobiveno iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata. 


Dizalica topline 

Riječ je o najvećoj investiciji u obrazovanje u Novome Marofu od 1982. kada je izgrađena sada obnovljena školska zgrada. 

"Zgrada OŠ Novi Marof sada ima novu ovojnicu, zamijenjena je stolarija, ugrađena je dizalica topline voda-voda. U velikoj školskoj sportskoj dvorani rekonstruirani su rasvjeta i klima komore, a na kosom krovu dvorane izgrađena je fotonaponska elektrana snage 30 kW. Proizvedenu električnu energiju OŠ Novi Marof koristit će za vlastitu potrošnju, a višak predavati u elektroenergetski sustav", rekao je župan Varaždinske županije Radimir Čačić.

TAGOVI