Novi projekt energetske obnove u Vukovaru

Autor: B.O. Objavljeno: 30.01.2020. 🕜 10:54 Lokacija: Vukovar

Vatrogasni dom je dobio i solarne kolektore

Završena je energetska obnova zgrade Vatrogasnog doma Vukovar. Projekt su financirali Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja (MGIPU) i Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara. Ukupna vrijednost projekta iznosila je gotovo 1,3 milijuna kuna. 

Energetskom obnovom dom je dobio novu vanjsku izolaciju, stolariju, strop je toplinski izoliran, postavljeni su solarni kolektori za predgrijanje tople vode, ugrađen je plinski kondenzacijski kotao te su zamijenjena rasvjetna tijela, javlja Grad Vukovar


Ušteda od 55 posto 

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava je rekao kako je projekt realiziran u sinergiji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vukovar, Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara i gradske tvrtke Komunalac s lokalnim obrtnicima. 

"Projektom je predviđena energetska ušteda od gotovo 55 posto, a uz sve što naši vatrogasci zahvaljujući vrhunskoj opremljenosti, ali i profesionalnom radu čine za dobrobit svojih sugrađana, bolji uvjeti rada koje su stekli ovim ulaganjem je najmanje što smo mogli učiniti, ovoga puta mi za njih", rekao je Penava.

TAGOVI