Petrokemija i zagrebački Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije (FKIT) koncem ožujka su potpisali sporazum o suradnji na istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima. 
"Sporazum detaljnije ulazi u suradnju koju mi već imamo, ali želimo je unaprijediti. Naš strateški cilj je stvaranje uvjeta za održivi razvoj, a toga nema bez restrukturiranja po svim osnovama. Posebno nam je važno dizanje kvalitete znanja i vještina svih radnika Petrokemije, a da bismo to mogli ostvariti logično je uspostavljanje ovakve suradnje", istaknuo je predsjednik Uprave Petrokemije Davor Žmegač. 
"Sustav poput Petrokemije nije bitan samo za gospodarstvo, već i šire. Puno je izazova, ali studenti s našeg fakulteta su i izgradili ovu tvornicu, radili su u njoj dugo vremena, i vjerujem kako ćemo uspjeti ostvariti postavljene ciljeve", kazao je Tomislav Bolanča, dekan Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije. 
Prodekan Ante Jukić dodao je kako Hrvatska ima potrebu za ovakvom proizvodnjom, te kako se radi o velikoj industriji koja zahtjeva strateško promišljanje, priopćeno je iz kutinske kompanije. "Petrokemija ima sjajnu tehnološku budućnost", poručio je.