Petrokemija je u prvom tromjesečju ostvarila neto dobit od 150 milijuna kuna, u odnosu na 22 milijuna kuna u istom razdoblju lani. 

Uspoređujući rezultate bez jednokratnih stavki, neto dobit za prvo tromjesečje iznosi 131 milijun kuna, u usporedbi s 56 milijuna kuna u prvom tromjesečju 2019. godine, objavila je Petrokemija

Pandemija koronavirusa u prvom kvartalu nije imala negativan utjecaj na potražnju za mineralnim gnojivima, što je uz sposobnost ove kutinske kompanije da održava kontinuiranu proizvodnju rezultiralo visokom količinom proizvodnje i prodaje. Na poslovanje Petrokemije u prvom tromjesečju pozitivno su utjecale i implementirane mjere učinkovitosti, kao i niže cijene prirodnog plina i naknada na emisije CO2. 


Suočavanje s izazovima

Petrokemija pažljivo promatra razvoj situacije vezane uz COVID-19 i provodi sve preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) za očuvanje zdravlja i sigurnosti svojih radnika te kontinuirano radi na procjeni učinaka pandemije na poslovanje. 

"Postojeće stanje i struktura imovine i obveza Petrokemije, kao i sadašnja razina organiziranja i prilagodbe procesa odvijanja poslovnih aktivnosti u kriznim uvjetima, pokazuju sposobnost Društva za suočavanje s brojnim izazovima koje donosi sljedeće razdoblje", izvijestila je ova kutinska kompanija.