Nema sumnje, prošla godina je bila jedna od najizazovnijih za svjetsko gospodarstvo pa tako i za INA-u koja je poslovala s gubitkom bez jednokratnih stavki od 638 milijuna kuna. 

Neovisno o djelomičnom oporavku tržišta nafte u drugoj polovici 2020., cijene nafte i plina bile su u prosjeku za više od 30 posto niže u odnosu na 2019. godinu. To je značajno utjecalo na rezultat Istraživanja i proizvodnje nafte i plina, no stroga ograničenja kretanja i značajan pad gospodarske aktivnosti, prouzročen ograničenjima zbog pandemije koronavirusa, također su utjecali na rezultat rafinerijskog poslovanja i maloprodaje, priopćeno je iz INA-e. 

Pravovremena reakcija kompanije na promjene u makro okruženju pomogla je u zadržavanju pozitivnog novčanog tijeka i osiguranju stabilnog financijskog položaja. Rezultat poslovanja kretao se u skladu s pogoršanim okruženjem te je CCS EBITDA bez jednokratnih stavki INA Grupe pala na 1,78 milijardi kuna. Na rezultat su značajno utjecale i nenovčane jednokratne stavke. 

 

Rafinerije i marketing 

Poslovanje Istraživanja i proizvodnje nafte i plina, koje tradicionalno najviše pridonosi rezultatu, obilježeno je kombinacijom spomenutog pada realiziranih cijena od 32 posto te za 13 posto niže proizvodnje zbog prirodnog pada. To je dovelo do EBITDA djelatnosti od približno 1,01 milijarde kuna. 

CCS EBITDA bez jednokratnih stavki Rafinerija i marketinga, uključujući Usluge kupcima i maloprodaju ostala je snažna na 639 milijuna kuna u 2020. godini, uglavnom zbog doprinosa Maloprodaje, iako je ostvareni rezultat djelatnosti ostao negativan te su na njega dodatno utjecali jednokratni troškovi vezani uz transformaciju lokacije u Sisku. 

Rezultat maloprodaje i prodanih količina smanjeni su uslijed slabije turističke sezone i ograničenja kretanja, pri čemu se 16 posto smanjena količina na godišnjoj bazi ipak može smatrati snažnim rezultatom s obzirom na izazovno okruženje. 

Ulaganja su također prilagođena kako bi se očuvala financijska stabilnost kompanije, što je rezultiralo 40 posto nižim neto dugom u usporedbi s 2019. te omjerom duga i kapitala od 14,7 posto, dok je istovremeno INA ostala predana strateškim projektima.

"INA Grupa je u 2020. godini uspjela zadržati stabilnu financijsku situaciju i nastaviti sa strateškim projektima, unatoč činjenici da je godina bila nepredvidiva i izazovna za mnoge segmente svjetske ekonomije, a naftna i plinska industrija bila je među jače pogođenima. Nepredviđeni pad cijena ugljikovodika, isprva potaknut nesuglasicama članicama OPEC+, a zatim produbljen pandemijom koronavirusa, utjecao je čak i na najveće igrače u naftnoj i plinskoj industriji. Pravovremena reakcija menadžmenta INA-e, uključujući odgodu nekritičnih ulaganja i brojne aktivnosti interne optimizacije, omogućili su nam da osiguramo financijski položaj kompanije. Takvom smo reakcijom zaštitili naša dugoročna strateška ulaganja, kao što je projekt izgradnje postrojenja za obradu teških ostataka u Rijeci, koja će osigurati održivost poslovanja u budućnosti", izjavio je predsjednik Uprave INA-e Sándor Fasimon


Prilagodba gospodarstva 

Kad je riječ o rezultatima za 2020., nastavio je, na njih su uglavnom utjecali vanjski čimbenici, uz pad cijena proizvoda i tržišne potražnje. 

"Tijekom ljetnih mjeseci postignut je pozitivan rezultat zahvaljujući nešto boljoj turističkoj sezoni od očekivane, međutim, ukupni učinak na 2020. rezultirao je lošijim rezultatima. Istraživanje i proizvodnja imali su 32 posto niže ostvarene cijene ugljikovodika, na što je dodatno utjecala niža proizvodnja. U takvom okruženju smanjenje prodajnih količina maloprodaje od 16 posto može se smatrati solidnim rezultatom, s obzirom na to da je INA zadržala svoj tržišni udio na glavnim tržištima", istaknuo je. 

"Prilagodbom gospodarstva na pandemiju koja i dalje traje, cijene nafte i plina počele su se oporavljati krajem 2020., ali povratak naftne i plinske industrije na razinu prije krize neće biti brz. Stoga će INA nastaviti sa svojim strateškim projektima i prilagodbom novom okruženju, jačajući naš budući potencijal rasta", napomenuo je Fasimon.