Tvrtka Jadranski naftovod (JANAF) sklopila je s INA-om dodatak Ugovora o transportu sirove nafte za razdoblje do 31. prosinca. Prema navedenom dodatku ugovora, INA je u navedenom razdoblju rezervirala transportne kapacitete JANAF-a po načelu 'puno za prazno' u količini od 960.000 tona nafte. 

Također, JANAF je s kompanijom Delta-Oil International sklopio dodatak Ugovora o skladištenju sirove nafte na Terminalu Omišalj. Prema dodatku ugovora, toj je kompaniji produljeno trajanje ugovora o skladištenju nafte po načelu 'puno za prazno' do 15. travnja 2025. godine za ukupni kapacitet od 169.000 m³, priopćeno je iz JANAF-a. 

K tomu, JANAF je s tvrtkom Rijeka Trans potpisao Ugovor o skladištenju naftnih derivata u Omišlju ukupnog kapaciteta 10.000 m³ u razdoblju od 1. kolovoza 2022. do 31. srpnja 2025. godine. 

"Jadranski naftovod još jednom je potvrdio svoju ključnu ulogu u osiguravanju energetske sigurnosti i stabilnosti Republike Hrvatske te šire regije. S osobitim zadovoljstvom gledamo na činjenicu kako je nastavljena suradnja s našim dosadašnjim partnerima te da smo prepoznati kao siguran i pouzdan pružatelj usluga novom poslovnom partneru. Uvjereni smo kako ćemo i u budućnosti nastaviti s pružanjem vrhunskih usluga svim našim partnerima, a na zadovoljstvo zaposlenika, vlasnika i šire društvene zajednice u kojoj djelujemo", ističe Uprava JANAF-a.